
Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad
Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb vardagsmiddag. Här har vi skippat tomatsåsen och kör ricotta istället!
- 4 stora tortillabröd, gärna pizzatortilla
- 250 g ricotta
- 250 g små tomater, gärna i olika färger
- 250 g mozzarella (2 bollar)
- 4 msk pesto
- svartpeppar
- Rostad majs- och gurksallad
- 1 msk olivolja
- 3 dl majskorn
- 1 liten gurka
- 1 salladslök, strimlad
- 0.5 röd chili, hackad
- 1 msk olivolja
- 1 lime, pressad saft
- salt, peppar
- Till servering
- olivolja
- färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
Rostad majs- och gurksallad:
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Tortillapizza:
- Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston.
- Dra några varv med pepparkvarnen och grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 min. Ringla över god olivolja, strö på lite strimlad basilika och servera med salladen.
Tips

Lägg majs och gurka i separata skålar – vissa barn vill kunna välja ...
Liknande recept
Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad
Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb vardagsmiddag. Här har vi skippat tomatsåsen och kör ricotta istället!
Gör så här
- Sätt ugnen på 250°.
Rostad majs- och gurksallad:
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.
Tortillapizza:
- Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston.
- Dra några varv med pepparkvarnen och grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 min. Ringla över god olivolja, strö på lite strimlad basilika och servera med salladen.
Tips

Lägg majs och gurka i separata skålar – vissa barn vill kunna välja ...
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-05-12
Rostad majs och gurksallad var riktigt god. Pizzan smakade mest ricotta vilket inte var en favorit här hemma.
2017-08-18
Det här kommer vi att laga flera gånger!
2016-11-22
Något av det godaste vi har lagat här hemma! Enkelt också! :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mia
2020-05-12
Rostad majs och gurksallad var riktigt god. Pizzan smakade mest ricotta vilket inte var en favorit här hemma.
Mia
2017-08-18
Det här kommer vi att laga flera gånger!
Anna
2016-11-22
Något av det godaste vi har lagat här hemma! Enkelt också! :)