Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Vesuvio-pizza

(8)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Thaifiskbiffar

(56)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Brunchplåt

(33)

Potatisfrittata med paprika

(17)

Tortilla med sötpotatis

(26)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Omelett med kantareller, mozzarella och rucola

(29)

Vesuvio-pizza

(8)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(2)

Thaifiskbiffar

(56)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies