För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Omelett i ugn

(10)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(3)

Omelett med koriander och chili

(1)

Wokade nudlar med stekt ägg

(34)

Zucchinipaj

(25)

Kantarellomelett

(30)

Örtfrittata

(7)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Omelett i ugn

(10)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(3)

Omelett med koriander och chili

(1)

Wokade nudlar med stekt ägg

(34)

Zucchinipaj

(25)

Kantarellomelett

(30)

Örtfrittata

(7)