Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(17)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g skalad potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 5 ägg
  • 2 msk smör eller margarin

Tortilla Valencia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Äkta spansk tortilla är en omelett! Här med potatis och lök.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär dem i tunna skivor och stek i olja, var för sig, tills allt är mjukt och fått fin färg.
  2. Vispa ihop ägg och salt i en bunke. Blanda i potatis och lök. Låt stå och dra cirka 10 minuter.
  3. Fräs fettet i en stekpanna och häll i tortillablandningen. Lyft den så att lös smet kan rinna ner i pannan och stelna. Stek på ganska svag värme i cirka 5 minuter.
  4. Efterstek tortillan i övre delen av ugnen under grillelement tills den stelnat helt och fått fin färg.
  5. Servera rumsvarm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Brunchplåt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tortilla med sötpotatis

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Omelett med koriander och chili

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Omelett med 4 sorters ost och soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatisfrittata med paprika

Betyg
Betyg
(17)