Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bowl med sashimilax

(2)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 500 g tortellini
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 2 dl färsk grönkål, hackad
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 80 g valnötter, grovhackade
  • 1 citron, pressad saft

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg (1-5):
5 (4 betyg)

Grönkål kan mycket väl vara världens nyttigaste och smartaste grönsak. Frosttålig, dekorativ – och späckad med järn, och vitaminerna A, E och C.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek löken mjuk i smör i en stekpanna utan att den får färg. Tillsätt grönkålen och stek tills den är mjuk. Blanda i grädde, salt och peppar. Koka 7–8 min.
  3. Rosta valnötterna under omrörning i en torr, het stekpanna 2–3 min. Servera tortellinin med grönkålen och toppa med valnötterna. Pressa ev över lite citron vid servering.

Tips

Har du testat Hackat & Klart, vårt nya stora sortiment av tvättade, skalade och färdigskurna grönsaker? Där hittar du bland annat svartkål och grönkål i en färdig härlig mix.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Katarina

2018-04-07

Tog i lite chiliflakes också, fantastiskt gött!!!

Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(10)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Bowl med sashimilax

(2)

Örtfrittata

(2)

Bruschetta med kyckling

(8)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Matkassens caesarsallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies