Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk honung eller strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smulad mozzarella
  • 100 g riven ost t ex grevéost
  • 150 g gröna oliver
  • 1 dl färsk hackad basilika

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke eller degblandare och lös upp med ljummet vatten. Blanda ner smält smör, honung eller socker, och salt. Blanda i mjölet lite i taget, och arbeta 5-10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska släppa i kanterna och vara blank och smidig.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i minst 1 timme. Tryck ut degen till en rektangel, 20x30 centimeter.
  3. Strö över mozzarella, ost, oliver och basilika, lämna yttersta kanten fri och rulla ihop den som en rulltårta. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter.
  4. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål - Coop

(4)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(8)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Örtfrittata - Coop

(2)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk honung eller strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smulad mozzarella
  • 100 g riven ost t ex grevéost
  • 150 g gröna oliver
  • 1 dl färsk hackad basilika

Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke eller degblandare och lös upp med ljummet vatten. Blanda ner smält smör, honung eller socker, och salt. Blanda i mjölet lite i taget, och arbeta 5-10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska släppa i kanterna och vara blank och smidig.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i minst 1 timme. Tryck ut degen till en rektangel, 20x30 centimeter.
  3. Strö över mozzarella, ost, oliver och basilika, lämna yttersta kanten fri och rulla ihop den som en rulltårta. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter.
  4. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frasvåfflor - Coop

(123)

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål - Coop

(4)

Supergreen smoothie bowl - Coop

(2)

Mango passion smoothie - Coop

(8)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Örtfrittata - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies