Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg (1-5):
3.16 (37 betyg)

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
  • 0.5 msk neutral olja
  • 600 g torskrygg, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotssås:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olivia

2019-02-25

Jättegott och enkelt. Vår 2.5 åring älskade såsen!

Conny

2019-02-02

Smakade riktigt bra!

Birgitta

2018-04-09

God o lättlagad.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g Kålrot och Svartkål hackat och klart
  • 0.5 msk neutral olja
  • 600 g torskrygg, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • Pepparrotssås:
  • 3 dl grädde
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • 0.5 kruka dill, finhackad
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • kokt potatis

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

Betyg (1-5):
3.16 (37 betyg)

En god och enkel rätt där kålen är färdigskuren och såsen bara blandas ihop och hälls över fisk och kål i formen innan allt gratineras i ugnen.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kålmixen lätt mjuk i olja utan att den får färg. Lägg över den i en ugnsform. Lägg fiskbitarna på kålen och salta.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min. Servera med kokt potatis.

Tips

Torsken är perfekt vid en innertemperatur på 52°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Olivia

2019-02-25

Jättegott och enkelt. Vår 2.5 åring älskade såsen!

Conny

2019-02-02

Smakade riktigt bra!

Birgitta

2018-04-09

God o lättlagad.

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies