Tonfiskspett

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Utsökta grillade tonfisk- och fänkålsspett med chili-tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g färsk tonfisk i bitar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Mojosås:
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Varva fisk, citron och fänkål på spett, pensla medolja och salta. Grilla 2-3 minuter per sida. Grilla inte för länge, fisken ska ha en rå kärna i mitten.

Mojosås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen, servera till fisken.

Servering

Såsen passar även till grillat nöt- eller fläskkött och att dippa saltgrillad färskpotatis i.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-09-21

Fisken var obeskrivligt smaklös. Det är sista gången jag tillagar färsk tonfisk! Torr och träig. Sedan är det omöjligt att få fänkål att bli klar efter 3 min grillning. Stenhård och besk.

Liknande recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Gravad röding

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Fjordlax eschabeche

(9)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Bowl med sashimilax

(5)

Inkokt lax

(8)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färsk tonfisk i bitar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Mojosås:
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Tonfiskspett

Betyg (1-5):
4.1 (10 betyg)

Utsökta grillade tonfisk- och fänkålsspett med chili-tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva fisk, citron och fänkål på spett, pensla medolja och salta. Grilla 2-3 minuter per sida. Grilla inte för länge, fisken ska ha en rå kärna i mitten.

Mojosås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen, servera till fisken.

Servering

Såsen passar även till grillat nöt- eller fläskkött och att dippa saltgrillad färskpotatis i.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-09-21

Fisken var obeskrivligt smaklös. Det är sista gången jag tillagar färsk tonfisk! Torr och träig. Sedan är det omöjligt att få fänkål att bli klar efter 3 min grillning. Stenhård och besk.

Liknande recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Gravad röding

(22)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Fjordlax eschabeche

(9)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Bowl med sashimilax

(5)

Inkokt lax

(8)

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies