Tonfiskspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Utsökta grillade tonfisk- och fänkålsspett med chili-tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk tonfisk i bitar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Mojosås:
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Varva fisk, citron och fänkål på spett, pensla medolja och salta. Grilla 2-3 minuter per sida. Grilla inte för länge, fisken ska ha en rå kärna i mitten.

Mojosås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen, servera till fisken.

Servering

Såsen passar även till grillat nöt- eller fläskkött och att dippa saltgrillad färskpotatis i.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-09-21

Fisken var obeskrivligt smaklös. Det är sista gången jag tillagar färsk tonfisk! Torr och träig. Sedan är det omöjligt att få fänkål att bli klar efter 3 min grillning. Stenhård och besk.

Liknande recept

Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g färsk tonfisk i bitar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 fänkål i bitar
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • Mojosås:
  • 370 g krossade tomater med chili
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 2 msk pressad citron eller vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Tonfiskspett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Utsökta grillade tonfisk- och fänkålsspett med chili-tomatsås.

Tillagningstid: 30 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva fisk, citron och fänkål på spett, pensla medolja och salta. Grilla 2-3 minuter per sida. Grilla inte för länge, fisken ska ha en rå kärna i mitten.

Mojosås

  1. Mixa alla ingredienser till såsen, servera till fisken.

Servering

Såsen passar även till grillat nöt- eller fläskkött och att dippa saltgrillad färskpotatis i.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2015-09-21

Fisken var obeskrivligt smaklös. Det är sista gången jag tillagar färsk tonfisk! Torr och träig. Sedan är det omöjligt att få fänkål att bli klar efter 3 min grillning. Stenhård och besk.

Liknande recept

Spara recept

Salamilindad lax

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Inkokt lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fjordlax eschabeche

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax- och prosciuttosallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(11)