För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Matig smörgås med krämig tonfiskröra, enkel att göra och perfekt till lunch eller snabbmiddag! Tonfiskröra med kokt potatis och ägg vilar gott på en skiva rågbröd, toppa med krasse och pressad citron.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 skivor rågbröd
  • 4 salladsblad
  • svartpeppar
  • 50 g smörgåskrasse, till topping
  • citronklyftor, till servering
  • Tonfiskröra
  • 4 färskpotatis, kokta
  • 2 ägg, kokta
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl små kapris
  • 1 röd knipplök, finhackad
  • 0.5 dl färsk oregano, finhackad
  • 0.5 dl persilja, finhackad, eller dill
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och ägg. Häll av vätskan från tonfisken och blanda med potatis, ägg, majonnäs, gräddfil, kapris, lök och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Lägg sallad på brödskivorna och lägg på tonfiskröra. Dra ett varv med pepparkvarnen, toppa med krasse och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(9)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Klassisk laxburgare

(5)

Taco med röda linser

(13)

Vegetarisk tacos med cashewfärs

(7)

Cashewnötstaco

(14)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(15)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 8 skivor rågbröd
  • 4 salladsblad
  • svartpeppar
  • 50 g smörgåskrasse, till topping
  • citronklyftor, till servering
  • Tonfiskröra
  • 4 färskpotatis, kokta
  • 2 ägg, kokta
  • 370 g tonfisk, i vatten (på burk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 0.5 dl små kapris
  • 1 röd knipplök, finhackad
  • 0.5 dl färsk oregano, finhackad
  • 0.5 dl persilja, finhackad, eller dill
  • 0.5 citron, saft
  • salt och svartpeppar

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Matig smörgås med krämig tonfiskröra, enkel att göra och perfekt till lunch eller snabbmiddag! Tonfiskröra med kokt potatis och ägg vilar gott på en skiva rågbröd, toppa med krasse och pressad citron.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och ägg. Häll av vätskan från tonfisken och blanda med potatis, ägg, majonnäs, gräddfil, kapris, lök och örter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  2. Lägg sallad på brödskivorna och lägg på tonfiskröra. Dra ett varv med pepparkvarnen, toppa med krasse och servera med citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Laxtaco

(9)

Nacho de lux med pulled pork

(10)

Klassisk laxburgare

(5)

Taco med röda linser

(13)

Vegetarisk tacos med cashewfärs

(7)

Cashewnötstaco

(14)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(15)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(21)