För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tonfisk i citronsås

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Tonfisk är en underbart matig och mättande fisk, passar också utmärkt för grillning. Servera med förlorade ägg.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g tonfisk, skuren centimetertjocka skivor
  • 1 krm peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 krm malen muskotnöt
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in tonfiskskivorna med salt, peppar och hackad vitlök. Pressa över saften från citronen. Låt stå svalt i någon halvtimme. Torka av tonfiskskivorna och stek dem i olivoljan i en stekpanna på medelstark värme. Lägg tonfiskskivorna på serveringsfat och håll dem varma.
  2. Ta den hackade vitlöken ur marinaden och stek gyllene i stekpannan. Häll i resten av marinaden och låt koka upp. Vispa grädden lätt och häll i marinaden. Koka ihop till en tjock sås på svag värme och under ständig omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Häll såsen över tonfiskskivorna.

Pocherade ägg

  1. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4 - 5 cm från botten. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Låt koka upp.Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.När äggvitan stelnat efter 2 - 3 minuter är äggen färdiga.Ta upp dem med hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Laxpudding - enkelt recept

(73)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

(50)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g tonfisk, skuren centimetertjocka skivor
  • 1 krm peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 krm malen muskotnöt
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt

Tonfisk i citronsås

Betyg (1-5):
3.25 (4 betyg)

Tonfisk är en underbart matig och mättande fisk, passar också utmärkt för grillning. Servera med förlorade ägg.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in tonfiskskivorna med salt, peppar och hackad vitlök. Pressa över saften från citronen. Låt stå svalt i någon halvtimme. Torka av tonfiskskivorna och stek dem i olivoljan i en stekpanna på medelstark värme. Lägg tonfiskskivorna på serveringsfat och håll dem varma.
  2. Ta den hackade vitlöken ur marinaden och stek gyllene i stekpannan. Häll i resten av marinaden och låt koka upp. Vispa grädden lätt och häll i marinaden. Koka ihop till en tjock sås på svag värme och under ständig omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Häll såsen över tonfiskskivorna.

Pocherade ägg

  1. Mät upp och häll vatten i en låg, vid kastrull tills vattnet når 4 - 5 cm från botten. Tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Låt koka upp.Minska värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet.När äggvitan stelnat efter 2 - 3 minuter är äggen färdiga.Ta upp dem med hålslev.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

(5)

Laxsallad med hackat ägg

(64)

Laxpudding - enkelt recept

(73)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Grillad sallad med nobisdressing och varmrökt lax

(0)

Sallad nicoise med varmrökt lax

(8)

Kokt torsk med ägg- och persiljesås

(50)