Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tomatsoppan är mild och krämig. Med en matig toast är det perfekt lunch- eller middagsmat. Eller varför inte i utflyktstermosen?

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • honung eller socker
  • 1 dl pumpakärnor, till servering
  • salt, svartpeppar
  • Toast med parmesan- och cannellinikräm
  • 2 dl cannellinibönor, avsköljda
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g riven parmesan
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad basilika
  • 4 stora skivor formbröd
  • olivolja eller smör till stekning
  • salt, svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och vispa i crème fraiche och timjan. Värm upp och smaka av med honung, salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna till fin färg. Salta.

Cannellinikräm:

  1. Mixa bönorna med olja, parmesan och citronsaft till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare. Rör ner basilikan och smaka av med salt och peppar.

Toast:

  1. Bred röran på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem på båda sidor i olivolja eller smör tills de är gyllene och frasiga. Dela i halvor. Toppa soppan med pumpakärnor och servera med toasten.

Tips

Toppa soppan med rostade pumpakärnor för knaprighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2016-11-03

En mycket god och lättgjord soppa. Jag mixade inte den och tog matlagningsgrädde i. Till toasten använde jag stora vita bönor och det blev som helhet en god torsdagsmåltid.

Linn

2016-09-04

Soppan blev jättegod! Det kommer jag göra om flera gånger. Enkel att göra också (skvätte dock rejält när använde stavmixer, så jag mixade den bara litegrann, gick bra det med). Använde matlagningsgrädde isf creme fraiche och två stora nypor torkad timjan (gissningsvis ca 2 tsk) istället för färsk - för att jag inte hade det hemma. Använde "stora vita bönor" istället för cannellini eftersom inte hade dem hemma... blev inte överförtjust i den röran.. så kommer pröva igen när köpt de andra bönorna. Använde en mycket god parmesan, god olivolja mm så antar det var större skillnad i smak på bönorna än jag räknade med. Lade pumpakärnor i soppan, det var ok - kommer ev pröva rosta dem nästa gång för att se om det blir godare. Soppan i sig blev iallafall riktigt bra. Mums!

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Räktacos

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Indiskt kryddris

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Vegetariska piroger

(7)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • honung eller socker
  • 1 dl pumpakärnor, till servering
  • salt, svartpeppar
  • Toast med parmesan- och cannellinikräm
  • 2 dl cannellinibönor, avsköljda
  • 0.5 dl olivolja
  • 50 g riven parmesan
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk finhackad basilika
  • 4 stora skivor formbröd
  • olivolja eller smör till stekning
  • salt, svartpeppar

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

Betyg (1-5):
4.11 (18 betyg)

Tomatsoppan är mild och krämig. Med en matig toast är det perfekt lunch- eller middagsmat. Eller varför inte i utflyktstermosen?

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i smör i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät och vispa i crème fraiche och timjan. Värm upp och smaka av med honung, salt och peppar. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna till fin färg. Salta.

Cannellinikräm:

  1. Mixa bönorna med olja, parmesan och citronsaft till en slät kräm med stavmixer eller i matberedare. Rör ner basilikan och smaka av med salt och peppar.

Toast:

  1. Bred röran på två av bröden. Lägg på de andra bröden och stek dem på båda sidor i olivolja eller smör tills de är gyllene och frasiga. Dela i halvor. Toppa soppan med pumpakärnor och servera med toasten.

Tips

Toppa soppan med rostade pumpakärnor för knaprighet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annica

2016-11-03

En mycket god och lättgjord soppa. Jag mixade inte den och tog matlagningsgrädde i. Till toasten använde jag stora vita bönor och det blev som helhet en god torsdagsmåltid.

Linn

2016-09-04

Soppan blev jättegod! Det kommer jag göra om flera gånger. Enkel att göra också (skvätte dock rejält när använde stavmixer, så jag mixade den bara litegrann, gick bra det med). Använde matlagningsgrädde isf creme fraiche och två stora nypor torkad timjan (gissningsvis ca 2 tsk) istället för färsk - för att jag inte hade det hemma. Använde "stora vita bönor" istället för cannellini eftersom inte hade dem hemma... blev inte överförtjust i den röran.. så kommer pröva igen när köpt de andra bönorna. Använde en mycket god parmesan, god olivolja mm så antar det var större skillnad i smak på bönorna än jag räknade med. Lade pumpakärnor i soppan, det var ok - kommer ev pröva rosta dem nästa gång för att se om det blir godare. Soppan i sig blev iallafall riktigt bra. Mums!

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Räktacos

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(31)

Indiskt kryddris

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Vegetariska piroger

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies