Tomatsoppa med vita bönor och bacon

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Krämig tomatsoppa med vita bönor, toppad med knaprig bacon och stekt ägg. Tomatsoppan lik en engelsk frukost!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 140 g bacon
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 400 g stora vita bönor, avsköljda
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, smör och honung. Låt sjuda ca 10 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
  3. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.
  4. Häll bönorna i soppan och servera då de är varma. Lägg i ägg och bacon och ät med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-03

Gott till lunch!

Liknande recept

Mozzarellabowl

(11)

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(7)

Örtfrittata

(2)

Smoothie bowl

(3)

Butternutomelett

(0)

Grön omelett

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung
  • 140 g bacon
  • 4 ägg
  • 1 msk olja
  • 400 g stora vita bönor, avsköljda
  • salt och peppar

Tomatsoppa med vita bönor och bacon

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Krämig tomatsoppa med vita bönor, toppad med knaprig bacon och stekt ägg. Tomatsoppan lik en engelsk frukost!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, smör och honung. Låt sjuda ca 10 min. Mixa slät och smaka av med salt och peppar.
  3. Knaperstek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Stek äggen i lite olja så att gulan fortfarande är lös. Salta och peppra.
  4. Häll bönorna i soppan och servera då de är varma. Lägg i ägg och bacon och ät med ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-03

Gott till lunch!

Liknande recept

Mozzarellabowl

(11)

Toastat rågbröd med avokado och ägg

(0)

Gröna plättar med spenat och kardemumma

(7)

Örtfrittata

(2)

Smoothie bowl

(3)

Butternutomelett

(0)

Grön omelett

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies