Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett - Coop

(4)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka - Coop

(3)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(40)

Pizza med olika topping - Coop

(1)

Fisktaco med mangosalsa - Coop

(22)

Quesadilla med quinoa och chili - Coop

(7)

Wrap med curryröra på tofu - Coop

(7)

Kycklingmackor caesar-style - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies