För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(62)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(4)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Örtfrittata

(3)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 kg krossade tomater två burkar à 500g
  • 4 dl vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 dl yoghurt 10%, till servering
  • Pizzasnurror
  • 1 pizzadeg (550 g)
  • 1 dl pesto
  • 2 dl riven ost
  • 1 ägg, till pensling
  • flingsalt

Tomatsoppa med pizzasnurror

Betyg (1-5):
3.53 (19 betyg)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut till under omrörning. Häll i krossade tomater, vatten, honung, vinäger och spiskummin. Låt sjuda ca 15 min och mixa sedan helt slätt.

Pizzasnurror:

  1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut pizzadegen på bänken. Bred på pesto och strö ost över ena halvan av degen. Vik över andra halvan och skär till 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna så att de blir snurrade. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg.
  2. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen 7–8 min. Servera soppan med en klick yoghurt och de nygräddade snurrorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(62)

Soppa med rostad aubergine och avokado

(4)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(4)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Örtfrittata

(3)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)