Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (25 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2021-01-20

En rätt som är en favorit hemma hos oss. Barnen på 3 och 6 år gillar den. Jag brukar tillsätta lite röda linser och balsamvinäger

Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.76 (25 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alexandra

2021-01-20

En rätt som är en favorit hemma hos oss. Barnen på 3 och 6 år gillar den. Jag brukar tillsätta lite röda linser och balsamvinäger

Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)