Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

(2)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Matvete-otto med sparris och zucchini

(19)

Tabbouleh på quinoa

(13)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Bulgursallad med mynta och chili

(5)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
3.76 (21 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

(2)

Lammentrecôtespett med grön tabbouleh

(0)

Matvete-otto med sparris och zucchini

(19)

Tabbouleh på quinoa

(13)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Bulgursallad med mynta och chili

(5)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies