Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (24 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 4 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Topping:
  • 4 dl kokt matvete
  • 150 g smulad fetaost
  • 1 dl hackad basilika
  • svartpeppar

Tomatsoppa med matvetetopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.79 (24 betyg)

Tomatsoppa är en riktig trotjänare – här med ny matig topping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, morot, vitlök och chili i olja i en kastrull tills löken är mjuk utan att få färg. Tillsätt tomatpuré och stek med under omrörning tills det är ordentligt brynt.
  2. Häll i krossade tomater, vat- ten och buljongtärningar. Låt koka 10–15 min.
  3. Blanda matvete, fetaost och basilika i en bunke. Toppa soppan med matveteblandningen och färskmalen svartpeppar vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulf

2018-06-13

Enkel att tillaga och väldigt smakrik

Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med gurka, aprikos och nötter

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Biff med grekisk tomatsallad

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(35)