Tomatsoppa med fetaost

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tomatsoppan får en härlig sälta när den toppas med fetaost.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g smulad fetaost
  • basilikablad, eventuellt

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja någon minut utan att den tar färg, tillsätt purén. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Låt soppan koka på låg värme minst 10 minuter, smaka av med honung, salt, peppar och basilika eller oregano. Servera med fetaost och eventuellt några basilikablad.
  3. Häll soppan i en termos, passar perfekt på utflykten!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2016-07-14

Gott på sådant man alltid har hemma!

Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Örtfrittata

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(2)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g smulad fetaost
  • basilikablad, eventuellt

Tomatsoppa med fetaost

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Tomatsoppan får en härlig sälta när den toppas med fetaost.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja någon minut utan att den tar färg, tillsätt purén. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Låt soppan koka på låg värme minst 10 minuter, smaka av med honung, salt, peppar och basilika eller oregano. Servera med fetaost och eventuellt några basilikablad.
  3. Häll soppan i en termos, passar perfekt på utflykten!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2016-07-14

Gott på sådant man alltid har hemma!

Liknande recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Rostad pumpasoppa med myntaolja

(17)

Örtfrittata

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Pasta med grönkålspesto och skinka

(2)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies