Tomatsoppa med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (28 betyg)

Tomatsoppan får en härlig sälta när den toppas med fetaost.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g smulad fetaost
  • basilikablad, eventuellt

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja någon minut utan att den tar färg, tillsätt purén. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Låt soppan koka på låg värme minst 10 minuter, smaka av med honung, salt, peppar och basilika eller oregano. Servera med fetaost och eventuellt några basilikablad.
  3. Häll soppan i en termos, passar perfekt på utflykten!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2016-07-14

Gott på sådant man alltid har hemma!

Liknande recept

Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g smulad fetaost
  • basilikablad, eventuellt

Tomatsoppa med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (28 betyg)

Tomatsoppan får en härlig sälta när den toppas med fetaost.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja någon minut utan att den tar färg, tillsätt purén. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna.
  2. Låt soppan koka på låg värme minst 10 minuter, smaka av med honung, salt, peppar och basilika eller oregano. Servera med fetaost och eventuellt några basilikablad.
  3. Häll soppan i en termos, passar perfekt på utflykten!

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2016-07-14

Gott på sådant man alltid har hemma!

Liknande recept

Spara recept

Wraps med grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad pumpasoppa med myntaolja

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fried rice med grönsaker och ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Pasta med grönkålspesto och skinka

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Soppa med rostad aubergine och avokado

Betyg
Betyg
(5)