Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

Betyg (1-5):
3.46 (57 betyg)

Snabblagad tomatsoppa med färsk ostfylld tortelloni och spenat, som toppas med ägg och cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad salvia
  • 250 g färsk tortelloni 5 ostar
  • 0.5 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • chiliflakes
  • Till servering
  • 3 ägg
  • 50 g riven cheddarost

Gör så här

  1. Koka äggen så de får en krämig gula, ca 4 min. Koka upp vatten, krossade tomater, buljongtärning och örter.
  2. Lägg i tortellonin och koka tills de är klara. Häll i grädden och vänd ner spenaten. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflakes. Servera med ägghalva och toppa med riven ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2019-10-22

Mycket god! Vi bytte ut äggen mot stora vita bönor istället.

Sabrina

2019-10-07

Super gott! La in 500gr tortellini för att jag vet att mina små älskar dem.

Magnus

2019-10-02

Gillade verkligen den här rätten. Kryddade lite mer bara.

Stefanie

2019-09-27

Det var väldigt uppskattat av barnen trots att det hade spenat i...:D Men vi hade inga ägg, det hade blivit för mycket.

Coop

2019-09-04

Hej Hanna, vi jobbar på att ta fram en näringsberäknare, så håll ut!

Hanna

2019-09-03

Saknar näringsinfo. Vill ha Kaloriinfo på recepten i kassen.

Malin

2019-09-02

Vi tyckte väldigt mycket om detta recept! Vi hade tortelloni med ricotta och pesto i stället.

Hélene

2019-08-26

Inte så mycket smak men ändå god. Enkel smak.

Amanda

2019-08-24

Inte så god!

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Minestronesoppa med linser

(52)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 5 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad salvia
  • 250 g färsk tortelloni 5 ostar
  • 0.5 dl grädde
  • 70 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • chiliflakes
  • Till servering
  • 3 ägg
  • 50 g riven cheddarost

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

Betyg (1-5):
3.46 (57 betyg)

Snabblagad tomatsoppa med färsk ostfylld tortelloni och spenat, som toppas med ägg och cheddarost.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen så de får en krämig gula, ca 4 min. Koka upp vatten, krossade tomater, buljongtärning och örter.
  2. Lägg i tortellonin och koka tills de är klara. Häll i grädden och vänd ner spenaten. Smaka av med salt, peppar och ev chiliflakes. Servera med ägghalva och toppa med riven ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2019-10-22

Mycket god! Vi bytte ut äggen mot stora vita bönor istället.

Sabrina

2019-10-07

Super gott! La in 500gr tortellini för att jag vet att mina små älskar dem.

Magnus

2019-10-02

Gillade verkligen den här rätten. Kryddade lite mer bara.

Stefanie

2019-09-27

Det var väldigt uppskattat av barnen trots att det hade spenat i...:D Men vi hade inga ägg, det hade blivit för mycket.

Coop

2019-09-04

Hej Hanna, vi jobbar på att ta fram en näringsberäknare, så håll ut!

Hanna

2019-09-03

Saknar näringsinfo. Vill ha Kaloriinfo på recepten i kassen.

Malin

2019-09-02

Vi tyckte väldigt mycket om detta recept! Vi hade tortelloni med ricotta och pesto i stället.

Hélene

2019-08-26

Inte så mycket smak men ändå god. Enkel smak.

Amanda

2019-08-24

Inte så god!

Liknande recept

Pasta med rotsaker och linser

(24)

Minestronesoppa med linser

(52)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(48)

Lingonmarinerad fläskkarré

(25)

Tofu Tikka

(60)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies