För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tomatsalsa

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

(15)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Focaccia

(56)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Medelhavsgrönsaker i citronette

(15)

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

(0)

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

(3)

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 tomater
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad röd chili
  • Vinägrett:
  • 0.5 kruka koriander
  • pressad saft från 1 lime
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt och ev honung

Tomatsalsa

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Tillagningstid: 10 min
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg in 8 tomater mitt i ugnen. När de är mjuka och skalet spruckit är de klara, ca 30 min. Skala tomaterna och tärna smått.
  2. Rör ihop koriander, limesaft, vinäger, olja och vitlök till en vinägrett. Smaka av med salt och ev honung.
  3. Skär de 2 tomaterna som är kvar i småbitar. Blanda ihop med de tillagade tomaterna, lök, chili och vinägretten. Smaka av med salt.

Tips

Christian brukar lägga in rökspån i grillen och grilla tomaterna där, för en rökig smak på salsan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pizza med blomkål, tomat och gruyèreost

(15)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Focaccia

(56)

Minispenatpajer med fetaost

(44)

Medelhavsgrönsaker i citronette

(15)

Grillade filodegsrullar med ost och feferoni

(0)

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

(3)

Sotad regnbåge (Fjordörret) sashimi style

(4)