Tomatrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En färgsprakande vegetarisk risotto med solmogna tomater, parmesan och färsk basilika. Utmärkt när man vill sätta guldkant på middagen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 500 g tomater tomater gärna i olika storlekar och färg
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och en buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Bryn lök, vitlök och ris cirka 5 minuter utan att det tar färg.
  3. Häll ungefär en tredjedel av vätskan på riset och låt koka på låg värme 20–30 minuter. Tillsätt resten av vätskan lite grann i taget under omrörning. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesanost, tomater och basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2016-07-10

Blev jättekonstigt när man vände ner hela krukan med basilika. Smakade jord och plast ...

Anna

2012-10-03

Klart godkänt av alla i familjen. 2 st buljongtärningar är i mitt tycke ett måste och tomater med mycket smak. Jag använde hälften svensk odlade Flavorino-tomater och andra hälften vanliga svenska tomater. Skillanden kändes väldigt tydligt. Denna rätt kommer serveras fler gånger när det är tomatsäsong.

copper penny

2012-08-12

Använde vatten istället för vinmängden, ökade också till 1,5 msk Knorr grönsaksbuljong (pulver) vilket ger mer smak. 1 st fint tärnade morötter som läggs ner ca 5 minuter innan färdigkokt passar bra i smak och gör den mer mättande. Smulad fetaost ovanpå vid servering...mmm, gott! Verkar som att tomatsorten spelar stor roll för slutresultatet. Delade Romantica-tomater blev perfekt, vanliga kvisttomater gav för lite syra tyckte jag. Jag gillar mer sälta och strödde även över liiite, lite flingsalt :)

Malin

2012-04-25

Lätt och fräsch men lite smaklös. Kanske tillsätta ytterligare någon mer smakrik ost (fast då är den inte lika lätt...) eller någon mer grönsak.

Liknande recept

Spara recept

Kikärtsgryta med tomat

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg
Betyg
(55)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk smör eller olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 4 dl avorioris
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost
  • 500 g tomater tomater gärna i olika storlekar och färg
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Tomatrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

En färgsprakande vegetarisk risotto med solmogna tomater, parmesan och färsk basilika. Utmärkt när man vill sätta guldkant på middagen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och en buljongtärning i en kastrull, tillsätt vinet.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Bryn lök, vitlök och ris cirka 5 minuter utan att det tar färg.
  3. Häll ungefär en tredjedel av vätskan på riset och låt koka på låg värme 20–30 minuter. Tillsätt resten av vätskan lite grann i taget under omrörning. Salta och peppra.
  4. Vänd ner parmesanost, tomater och basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl

2016-07-10

Blev jättekonstigt när man vände ner hela krukan med basilika. Smakade jord och plast ...

Anna

2012-10-03

Klart godkänt av alla i familjen. 2 st buljongtärningar är i mitt tycke ett måste och tomater med mycket smak. Jag använde hälften svensk odlade Flavorino-tomater och andra hälften vanliga svenska tomater. Skillanden kändes väldigt tydligt. Denna rätt kommer serveras fler gånger när det är tomatsäsong.

copper penny

2012-08-12

Använde vatten istället för vinmängden, ökade också till 1,5 msk Knorr grönsaksbuljong (pulver) vilket ger mer smak. 1 st fint tärnade morötter som läggs ner ca 5 minuter innan färdigkokt passar bra i smak och gör den mer mättande. Smulad fetaost ovanpå vid servering...mmm, gott! Verkar som att tomatsorten spelar stor roll för slutresultatet. Delade Romantica-tomater blev perfekt, vanliga kvisttomater gav för lite syra tyckte jag. Jag gillar mer sälta och strödde även över liiite, lite flingsalt :)

Malin

2012-04-25

Lätt och fräsch men lite smaklös. Kanske tillsätta ytterligare någon mer smakrik ost (fast då är den inte lika lätt...) eller någon mer grönsak.

Liknande recept

Spara recept

Kikärtsgryta med tomat

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Marinerade grillade grönsaker

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i ugn med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Entrecôte med bearnaise och fyllda tomater

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg
Betyg
(55)