Tomatgratinerad karré

Tomatgratinerad karré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fläskkarré som gratineras med tomat i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g skivad fläskkarré
  • 1 tsk margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 4 ostskivor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Tomatröra:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt och pressad potatis
  • 250 g kokta gröna bönor
  • 5 dl blandad sallad

Gör så här

  1. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i och stek köttet ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg köttskivorna bredvid varandra i en ugnsform.
  2. Lägg löken i pannan och fräs den mjuk. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Sjud utan lock ca 10 minuter. Hit kan rätten förberedas.
  3. Sätt ugnen på 225°. Häll grädden runt köttet. Lägg en ostskiva på varje köttskiva och bred på tomatröran. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Garnera med persilja och servera med potatis och grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tomatgratinerad karré
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g skivad fläskkarré
  • 1 tsk margarin
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 dl mellangrädde
  • 4 ostskivor
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • Tomatröra:
  • 1 grovhackad gul lök
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 800 g kokt och pressad potatis
  • 250 g kokta gröna bönor
  • 5 dl blandad sallad

Tomatgratinerad karré

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fläskkarré som gratineras med tomat i ugnen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i och stek köttet ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Lägg köttskivorna bredvid varandra i en ugnsform.
  2. Lägg löken i pannan och fräs den mjuk. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Sjud utan lock ca 10 minuter. Hit kan rätten förberedas.
  3. Sätt ugnen på 225°. Häll grädden runt köttet. Lägg en ostskiva på varje köttskiva och bred på tomatröran. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  4. Garnera med persilja och servera med potatis och grönsaker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!