Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost

Betyg (1-5):
3.56 (41 betyg)

En vacker och god soppa med kikärtstopping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 3 dl vatten
  • 200 g skivad morot
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kikärtstopping:
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 150 g smulad getost
  • 1 dl smörgåskrasse
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna och bryn lök och vitlök cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, morot och buljongtärning. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2017-03-27

Bingo! Till och med lök och grönsakshatande barnen gillade den. :-) jättegott Men håller med om att ta annan ost, chevren smular sig inte.

Gudrun

2016-01-12

Otroligt god soppa, använde vit caprin istället för chevre den är lättare att smula sönder.

Linn

2016-01-10

Vad är det för sorts getost som används? Jag köpte getost på rulle och den går inte att smula alls.. Har sett i andra recept att man skall smula osten (getost/chevre) men i dem skulle osten smälta sen så det gjorde ingen större skillnad.. Här blev det stora klumpar i kikärtorna eftersom osten var så kladdig. Mycket smak dessutom.. jag tog inte i 150g, snarare 90-100g och det blev rejält med smak .. lite väl mkt kanske till o med..

Marie

2015-01-30

Blev inte alls nöjd, smakade bara krossade tomater. Fick koka morötterna väldigt länge. Smaklös.

Emma

2015-01-29

Mycket gott och enkelt! Rekommenderas starkt, röran är fantastiskt god i soppan. Vardagslyx.

Maja Vingsle

2014-02-17

Väldigt god. Har hunnit göra den 3-4 gånger.

Sara

2013-04-11

God och smakrik soppa, även vår treåring gillade den. Lättlagad.

Charlotte Mossberg

2013-01-30

Jättegott, enkelt och mycket uppskattat.

Pierre Danielsson

2013-01-28

Underbar blir den med kravgrönsaker en klar femma

Gunilla Tisander

2013-01-12

Mycket gott och vackert.

eva johansson

2013-01-10

supergod soppa mums :) fem stjärnor

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 3 dl vatten
  • 200 g skivad morot
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Kikärtstopping:
  • 400 g kikärtor, 1 burk
  • 2 msk olivolja
  • 150 g smulad getost
  • 1 dl smörgåskrasse
  • 0.5 tsk svartpeppar

Tomat- och morotssoppa med kikärtor och getost

Betyg (1-5):
3.56 (41 betyg)

En vacker och god soppa med kikärtstopping.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en panna och bryn lök och vitlök cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, morot och buljongtärning. Låt koka 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  3. Skölj kikärtorna i kallt vatten. Blanda dem med resten av ingredienserna till toppingen och servera till soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2017-03-27

Bingo! Till och med lök och grönsakshatande barnen gillade den. :-) jättegott Men håller med om att ta annan ost, chevren smular sig inte.

Gudrun

2016-01-12

Otroligt god soppa, använde vit caprin istället för chevre den är lättare att smula sönder.

Linn

2016-01-10

Vad är det för sorts getost som används? Jag köpte getost på rulle och den går inte att smula alls.. Har sett i andra recept att man skall smula osten (getost/chevre) men i dem skulle osten smälta sen så det gjorde ingen större skillnad.. Här blev det stora klumpar i kikärtorna eftersom osten var så kladdig. Mycket smak dessutom.. jag tog inte i 150g, snarare 90-100g och det blev rejält med smak .. lite väl mkt kanske till o med..

Marie

2015-01-30

Blev inte alls nöjd, smakade bara krossade tomater. Fick koka morötterna väldigt länge. Smaklös.

Emma

2015-01-29

Mycket gott och enkelt! Rekommenderas starkt, röran är fantastiskt god i soppan. Vardagslyx.

Maja Vingsle

2014-02-17

Väldigt god. Har hunnit göra den 3-4 gånger.

Sara

2013-04-11

God och smakrik soppa, även vår treåring gillade den. Lättlagad.

Charlotte Mossberg

2013-01-30

Jättegott, enkelt och mycket uppskattat.

Pierre Danielsson

2013-01-28

Underbar blir den med kravgrönsaker en klar femma

Gunilla Tisander

2013-01-12

Mycket gott och vackert.

eva johansson

2013-01-10

supergod soppa mums :) fem stjärnor

Liknande recept

Belugalasagne

(29)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies