Tomat- och fetaostpaj med örtsallad

Betyg (1-5):
2.96 (74 betyg)

En god paj med härlig smak av fetaost.

Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 300 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 400 g skivade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Nyp ihop en deg av mjöl, smör och salt. Arbeta in vattnet. Tryck ut i en pajform med höga kanter ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min.

Fyllning

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vispa ihop med ägg och grädde.
  2. Häll blandningen i pajformen. Grädda mitt i ugnen i 25 min. Fördela tomaterna över hela pajen, peppra och grädda ytterligare 25 min.

Till servering

  1. Vid servering, lägg lite sallad och basilika som garnering. Servera resten som tillbehör

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-11-21

Totalt 2*25=50 minuter i ugnen i 200 grader. Då blir det kolbullar istället för paj. Måste vara felskrivet i receptet.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(21)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 300 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 400 g skivade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 kruka basilika
  • 70 g salladsmix

Tomat- och fetaostpaj med örtsallad

Betyg (1-5):
2.96 (74 betyg)

En god paj med härlig smak av fetaost.

Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Nyp ihop en deg av mjöl, smör och salt. Arbeta in vattnet. Tryck ut i en pajform med höga kanter ca 24 cm i diameter. Ställ in i frysen 10 min. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i 10 min.

Fyllning

  1. Smula ner fetaosten i en bunke och vispa ihop med ägg och grädde.
  2. Häll blandningen i pajformen. Grädda mitt i ugnen i 25 min. Fördela tomaterna över hela pajen, peppra och grädda ytterligare 25 min.

Till servering

  1. Vid servering, lägg lite sallad och basilika som garnering. Servera resten som tillbehör

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2016-11-21

Totalt 2*25=50 minuter i ugnen i 200 grader. Då blir det kolbullar istället för paj. Måste vara felskrivet i receptet.

Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(21)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(17)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Halloumiburgare med mustig salsa - Coop

(1)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies