För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Passar bra som utflyktsbröd eller som ett matigt bröd till soppa.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • 3 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 g fetaost
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk färsk eller 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 2 tsk marinad från tomaterna
  • Tillbehör:
  • 1 msk olivolja
  • 12 delade cocktailtomater
  • 1 röd lök, i skivor
  • 4 dl salladsblad, i strimlor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vete-mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskoströra med spenat och vitlök

(2)

Insalata caprese

(1)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(21)

Grillad paprika med chevre

(22)

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

(2)

Pepprig mozzarella med aubergine och tomat

(19)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Ost- och olivfyllda minipaprikor

(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk olja
  • 5 dl vetemjöl eller vetemjöl med fullkorn
  • 3 krm salt
  • Fyllning:
  • 200 g fetaost
  • 8 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk färsk eller 2 tsk torkad basilika eller oregano
  • 2 tsk marinad från tomaterna
  • Tillbehör:
  • 1 msk olivolja
  • 12 delade cocktailtomater
  • 1 röd lök, i skivor
  • 4 dl salladsblad, i strimlor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Tomat- och fetaostfyllt bröd

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Passar bra som utflyktsbröd eller som ett matigt bröd till soppa.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, olja och nästan allt vete-mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den till en kaka på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Smula över fetaosten. Strimla tomaterna, hacka den färska kryddan och strö alltihop över degen. Ringla över lite av oljemarinaden. Nyp ihop degen över fyllningen och tryck ihop skarven. Låt kakan jäsa övertäckt ca 20 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 200°.
  4. Grädda i mitten av ugnen 15 - 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.
  5. Skär brödet i skivor. Ringla olivolja över grönsakerna, strö på lite salt och peppar och servera till

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färskoströra med spenat och vitlök

(2)

Insalata caprese

(1)

Quesadilla med sötpotatis-spread och broccolipesto

(21)

Grillad paprika med chevre

(22)

Filodegssnäckor med basilika, parmesan och pinjenötter

(2)

Pepprig mozzarella med aubergine och tomat

(19)

Tortillawraps med chèvrekräm

(1)

Ost- och olivfyllda minipaprikor

(12)