För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tomat- och fänkålsfylld kyckling

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Vackert helstekt kyckling med örtkryddade, söta och grillade grönsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg hel kyckling
  • 2 msk smält smör
  • 1 krm peppar
  • 1 msk honung
  • 2 tsk soja
  • 1 stånd av fänkål, ansat, i mindre bitar
  • 1 tsk salt
  • 1.5 rödlökar, skalad, i bit
  • 4 tomater, i stora bitar
  • 1 dl grovhackad färsk oregano, eller persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller en gryta. Blanda smält smör, salt, peppar, honung och soja. Blanda fänkål, lök, tomater, örter och lite av smörblandningen i en skål.
  2. Fyll kycklingen med hälften och lägg resten i formen. Pensla kycklingen med en del av smörblandningen. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen. Pensla med blandningen ytterligare ett par gånger under stekningen.
  3. Ungefärlig stektid är 1 timme -1 timme och 15 minuter, till en innertemperatur av 75-80°. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt där lårbenet är fäst vid kroppen och när köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.
  4. Blanda vin och fond och häll i formen efter 20 minuter.

Servering

Servera kycklingen och grönsakerna med ris.

Tips

De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg hel kyckling
  • 2 msk smält smör
  • 1 krm peppar
  • 1 msk honung
  • 2 tsk soja
  • 1 stånd av fänkål, ansat, i mindre bitar
  • 1 tsk salt
  • 1.5 rödlökar, skalad, i bit
  • 4 tomater, i stora bitar
  • 1 dl grovhackad färsk oregano, eller persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kycklingfond

Tomat- och fänkålsfylld kyckling

Betyg (1-5):
2.93 (14 betyg)

Vackert helstekt kyckling med örtkryddade, söta och grillade grönsaker.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form eller en gryta. Blanda smält smör, salt, peppar, honung och soja. Blanda fänkål, lök, tomater, örter och lite av smörblandningen i en skål.
  2. Fyll kycklingen med hälften och lägg resten i formen. Pensla kycklingen med en del av smörblandningen. Sätt in kycklingen i nedre delen av ugnen. Pensla med blandningen ytterligare ett par gånger under stekningen.
  3. Ungefärlig stektid är 1 timme -1 timme och 15 minuter, till en innertemperatur av 75-80°. Kycklingen är klar när köttet är genomstekt där lårbenet är fäst vid kroppen och när köttsaften är genomskinlig utan rosa inslag.
  4. Blanda vin och fond och häll i formen efter 20 minuter.

Servering

Servera kycklingen och grönsakerna med ris.

Tips

De flesta sojor är glutenfria. Det finns dock ett fåtal som kan innehålla spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

(2)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Stekt ankbröst med pumpapuré och björnbärssås

(4)

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

(1)

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

(47)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)