Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Belugalasagne

(31)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(15)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Spagetti med tomatsås

(40)

Belugalasagne

(31)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies