Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2020-01-20

Supergod soppa med tilltugg! Vi kokar med lite pasta ibland också.

L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 aubergine, skalad och tärnad
  • 2 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • Quesadilla
  • 2 dl kokt quinoa, gärna vit
  • 150 g riven ost
  • 2 dl majs
  • 2 tortillabröd

Tomat- och auberginesoppa med quesadilla

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (7 betyg)

Lättlagad och barnvänlig soppa med mycket smak.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och aubergine i olja. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar,balsamvinäger och honung.
  2. Låt koka ca 15 min och mixa slät med en mixerstav. Fördela quinoa, ost och majs mellan två bröd.
  3. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillan till fin yta på båda sidor på medelvärme. Skär quesadillan i trekanter och servera till soppan.

Tips

Vill du ha en mer vuxen smak på din quesadilla, lägg i chili, strimlad vårlök och koriander.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erika

2020-01-20

Supergod soppa med tilltugg! Vi kokar med lite pasta ibland också.

L

2019-04-06

Passar. aubergine i tomatsoppa , inte säker på det Quesadillan svår att hålla ihop med fyllning, vända i pannan etc

Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)