Tofustroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Stroganoff gjord på tofu och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g Änglamark tofu, gärna rökt
  • 1 st Änglamark gul lök, hackad
  • 1 st Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 msk Änglamark olja
  • 10 st marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofu i strimlor. Stek lök, vitlök och tomatpuré i smör. Stek under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, senap, krossade tomater, vatten och tofun. Låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eli

2020-11-16

Gott! Hade ingen senap så skippade den, och använde grädde istället för vatten. MEN, kändes som lite väl mycket tofu i förhållande till mängden sås. Tillsatte därför lite mer grädde, tomatpuré och soltorkad tomat.

Liknande recept

Spara recept

Pumpastroganoff

Betyg
Betyg
(198)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Risotto i ugn med lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g Änglamark tofu, gärna rökt
  • 1 st Änglamark gul lök, hackad
  • 1 st Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 msk Änglamark olja
  • 10 st marinerade soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Tofustroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Stroganoff gjord på tofu och soltorkade tomater.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär tofu i strimlor. Stek lök, vitlök och tomatpuré i smör. Stek under omrörning ca 4 min.
  2. Tillsätt soltorkade tomater, senap, krossade tomater, vatten och tofun. Låt sjuda under lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eli

2020-11-16

Gott! Hade ingen senap så skippade den, och använde grädde istället för vatten. MEN, kändes som lite väl mycket tofu i förhållande till mängden sås. Tillsatte därför lite mer grädde, tomatpuré och soltorkad tomat.

Liknande recept

Spara recept

Pumpastroganoff

Betyg
Betyg
(198)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lins- och risfyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Biffwok med oystersås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Risotto i ugn med lax

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kålpudding med ris

Betyg
Betyg
(72)
Spara recept

Risfyllda grönsaker

Betyg
Betyg
(2)