Tiramisu på svenska

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Missa inte den här urgoda äppelefterrätten.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0.5 urskrapad vaniljstång
  • 4 msk Calvados eller äppellikör
  • 12 savoiardikex
  • 2 dl äppelmust
  • 3 dl äppelkompott
  • äppelmos
  • 1.5 tsk kanel

Gör så här

  1. Vispa samman mascarpone, grädde, socker, vaniljfrön och Calvados eller likör.
  2. Doppa kexen i äppelmusten och fördela en tredjedel i botten på 6 glas. Fördela en tredjedel av kompotten eller moset över kexen, pudra över lite kanel.
  3. Klicka på en tredjedel av mascarponevispet, fortsätt varva på samma vis, avsluta med att pudra över kanel.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ, ta lika stor mängd koncentrerad äppeljuice.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Härlig efterrätt så här i hösttider.

Birgitta Andersson

2012-10-29

Jättegod efterrätt, enkel att göra och blanda gärna med olika bär.

Eiwor Malmborg

2012-10-18

En jättegod, snabbgjord och enkel Tiramisu, går bra att färdigställa dagen innan , plasta över glasen , ställ i kyl till nästa dag

Petra Rehn Andersson

2012-10-03

Himlagott!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g mascarpone
  • 1.5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0.5 urskrapad vaniljstång
  • 4 msk Calvados eller äppellikör
  • 12 savoiardikex
  • 2 dl äppelmust
  • 3 dl äppelkompott
  • äppelmos
  • 1.5 tsk kanel

Tiramisu på svenska

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Missa inte den här urgoda äppelefterrätten.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa samman mascarpone, grädde, socker, vaniljfrön och Calvados eller likör.
  2. Doppa kexen i äppelmusten och fördela en tredjedel i botten på 6 glas. Fördela en tredjedel av kompotten eller moset över kexen, pudra över lite kanel.
  3. Klicka på en tredjedel av mascarponevispet, fortsätt varva på samma vis, avsluta med att pudra över kanel.

Tips

För ett alkoholfritt alternativ, ta lika stor mängd koncentrerad äppeljuice.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Härlig efterrätt så här i hösttider.

Birgitta Andersson

2012-10-29

Jättegod efterrätt, enkel att göra och blanda gärna med olika bär.

Eiwor Malmborg

2012-10-18

En jättegod, snabbgjord och enkel Tiramisu, går bra att färdigställa dagen innan , plasta över glasen , ställ i kyl till nästa dag

Petra Rehn Andersson

2012-10-03

Himlagott!

Liknande recept

Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(6)