Tiramisu

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl (minst 4 tim)
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 8 savoiardikex
  • 1.5 dl kallt kaffe
  • 2 msk konjak, Amaretto eller marsalavin
  • 1 msk kakao, till servering

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt med 1 msk av sockret. Vispa resterande socker med äggulor och mascarpone.
  2. Vänd försiktigt samman grädden med mascarponekrämen. Bryt sönder kexen och fördela hälften i botten på 4 glas. Blanda likören med kaffet och födela hälften över kexen.
  3. Skeda på hälften av mascarponeblandningen och lägg på ett nytt lager kex och kaffe. Skeda på resten av mascarponeblandningen och ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Låt tiramisun stå i rumstemperatur ca 20 min före servering. Pudra över kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Chokladtiramisu

(8)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Västerbottenscocotte

(1)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 250 g mascarpone
  • 8 savoiardikex
  • 1.5 dl kallt kaffe
  • 2 msk konjak, Amaretto eller marsalavin
  • 1 msk kakao, till servering

Tiramisu

Betyg (1-5):
2.89 (9 betyg)

Tiramisu är en perfekt bjudrätt som du med fördel kan göra dagen innan. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 20 min + tid i kyl (minst 4 tim)
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt med 1 msk av sockret. Vispa resterande socker med äggulor och mascarpone.
  2. Vänd försiktigt samman grädden med mascarponekrämen. Bryt sönder kexen och fördela hälften i botten på 4 glas. Blanda likören med kaffet och födela hälften över kexen.
  3. Skeda på hälften av mascarponeblandningen och lägg på ett nytt lager kex och kaffe. Skeda på resten av mascarponeblandningen och ställ in i kylen minst 4 timmar, gärna längre.
  4. Låt tiramisun stå i rumstemperatur ca 20 min före servering. Pudra över kakao.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Påskens morotstårta

(28)

Chokladtiramisu

(8)

Fluffig citrondessert med chokladdoppade jordgubbar och hallon

(15)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Rulltårta med banan och passionsfrukt

(5)

Västerbottenscocotte

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies