För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Thaisoppa med räkor

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Smaka av med citron och soja så att soppan blir både het och syrlig. Servera som förrätt eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter hönsbuljong (tärning eller fond)
  • 1 röd eller grön, finhackad chili
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk tunt skivad, färsk ingefära
  • 150 g ostronskivling eller shiitake, i bitar
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • 1 msk blad från färsk koriander

Gör så här

  1. 4 portioner som lätt lunch, 6 portioner som förrätt.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med chilipeppar, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt koka 7-8 minuter.
  3. Tillsätt lök, citron och soja och smaka av så soppan blir både het och syrlig.
  4. Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma.
  5. Lägg gärna färska korianderblad i tallrikarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



:)

2015-01-28

:)

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(7)

Räksallad med japansk dressing

(107)

Okonomiyaki med chilidipp

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 liter hönsbuljong (tärning eller fond)
  • 1 röd eller grön, finhackad chili
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 msk tunt skivad, färsk ingefära
  • 150 g ostronskivling eller shiitake, i bitar
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjolök
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • 1 msk blad från färsk koriander

Thaisoppa med räkor

Betyg (1-5):
4.06 (18 betyg)

Smaka av med citron och soja så att soppan blir både het och syrlig. Servera som förrätt eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 4 portioner som lätt lunch, 6 portioner som förrätt.
  2. Koka upp buljongen tillsammans med chilipeppar, vitlök och ingefära. Lägg i svampen och låt koka 7-8 minuter.
  3. Tillsätt lök, citron och soja och smaka av så soppan blir både het och syrlig.
  4. Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma.
  5. Lägg gärna färska korianderblad i tallrikarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



:)

2015-01-28

:)

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(7)

Räksallad med japansk dressing

(107)

Okonomiyaki med chilidipp

(4)