För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Thailändsk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

En ruskigt snabb gryta med curry, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 tsk grön currypasta
  • 3 fint klyftade schalottenlökar
  • 1 tärnad gul paprika
  • 2 skivade morötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk fisksås
  • 500 g laxfilé, i 3x3 cm tärningar
  • 0.5 dl färsk koriander eller persilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör samman 1/4 av kokosmjölken med currypastan i en gryta. Tillsätt resten av kokosmjölken, grönsakerna och kryddorna. Koka upp och koka utan lock ca 5 minuter.
  2. Vänd ner laxbitarna i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter, tills laxen är nätt och jämnt kokt. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

Servering

Garnera gärna med koriander eller persilja och servera med jasminris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2015-10-31

Väldigt gott! Dubblade mängden kryddor andra gången och lade till vattenkastanjer och minimajs.

Anna Ragvald

2012-02-02

Mycket god, kommer att göra den igen, nästa gång med lite mer kryddor.

Liknande recept

Kräftströmming

(0)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Sashimilax med sallad

(8)

Supersnabb laxpasta

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Pastasallad med lax

(6)

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

(30)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 tsk grön currypasta
  • 3 fint klyftade schalottenlökar
  • 1 tärnad gul paprika
  • 2 skivade morötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk fisksås
  • 500 g laxfilé, i 3x3 cm tärningar
  • 0.5 dl färsk koriander eller persilja
  • 0.5 tsk salt

Thailändsk fiskgryta

Betyg (1-5):
3.58 (26 betyg)

En ruskigt snabb gryta med curry, ingefära och kokosmjölk.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör samman 1/4 av kokosmjölken med currypastan i en gryta. Tillsätt resten av kokosmjölken, grönsakerna och kryddorna. Koka upp och koka utan lock ca 5 minuter.
  2. Vänd ner laxbitarna i grytan och sjud ytterligare ca 5 minuter, tills laxen är nätt och jämnt kokt. Smaka av med mer kryddor om det behövs.

Servering

Garnera gärna med koriander eller persilja och servera med jasminris eller nudlar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emelie

2015-10-31

Väldigt gott! Dubblade mängden kryddor andra gången och lade till vattenkastanjer och minimajs.

Anna Ragvald

2012-02-02

Mycket god, kommer att göra den igen, nästa gång med lite mer kryddor.

Liknande recept

Kräftströmming

(0)

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

(0)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Sashimilax med sallad

(8)

Supersnabb laxpasta

(6)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Pastasallad med lax

(6)

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

(30)