För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

En utmärkt sallad tillsammans med detta goda marinerade kött.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff, i 2 cm tjocka skivor
  • 2 dl teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 färska vitlökar, delade på längden
  • Gurksallad:
  • 400 g gurka
  • 350 g färska rädisor, i tunna skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Lägg köttet i hälften av marinaden, spara resten till sås. Låt det marinera ca 1 timme i rumstemperatur, i kylen om det ska marinera längre.

Gurksallad

  1. Skär gurka med osthyvel eller potatisskalare i långa, tunna skivor. Blanda den med rädisor i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen tills sockret löst sig och häll över grönsakerna.
  2. Låt gärna stå ett tag i kylen och dra före servering.
  3. Torka av köttet lite och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla vitlöken med lite av marinaden och grilla samtidigt. Strö salt över köttet och löken och servera med den sparade marinaden och salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-20

@ Susan Det ska vara 2 dl koriander.

Susan

2014-01-17

Två hackade koriander? Msk? Krukor?

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(6)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g entrecôte eller utskuren biff, i 2 cm tjocka skivor
  • 2 dl teriyakimarinad (finns färdig på flaska)
  • 2 färska vitlökar, delade på längden
  • Gurksallad:
  • 400 g gurka
  • 350 g färska rädisor, i tunna skivor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk risvinäger eller annan ljus vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 dl hackad färsk koriander

Teriyakimarinerad biff med grillad vitlök och gurksallad

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

En utmärkt sallad tillsammans med detta goda marinerade kött.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i hälften av marinaden, spara resten till sås. Låt det marinera ca 1 timme i rumstemperatur, i kylen om det ska marinera längre.

Gurksallad

  1. Skär gurka med osthyvel eller potatisskalare i långa, tunna skivor. Blanda den med rädisor i en skål. Rör ihop resten av ingredienserna till salladen tills sockret löst sig och häll över grönsakerna.
  2. Låt gärna stå ett tag i kylen och dra före servering.
  3. Torka av köttet lite och grilla det 2-3 minuter per sida. Pensla vitlöken med lite av marinaden och grilla samtidigt. Strö salt över köttet och löken och servera med den sparade marinaden och salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2014-01-20

@ Susan Det ska vara 2 dl koriander.

Susan

2014-01-17

Två hackade koriander? Msk? Krukor?

Liknande recept

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Köttfärssås med hetta och sötma

(73)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(16)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

(6)

Biff med coleslaw

(0)

Baconlindad järpe med primörer

(16)