För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Teriyakilax med gurksallad

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 500 g skinfri laxfilé
  • 2 dl teriyakisås el hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • 1 knippe rädisa

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. .
  2. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering
  3. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.

Tips

Det är lätt att variera hoisinsåsen med teriyakisås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-20

Laxmängden är väldigt liten, trots att vi inte är några storätare. Använde 400 g till 2 pers.

Cecilia

2016-09-16

Kommer definitivt göra igen, jättegott! Använde hoisinsås.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl ris
  • 500 g skinfri laxfilé
  • 2 dl teriyakisås el hoisinsås
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • Gurksallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 gurka
  • 1 knippe rädisa

Teriyakilax med gurksallad

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. .
  2. Gurksallad: Blanda ihop ättika, socker och vatten i en skål. Skiva gurka och rädisor tunt med mandolin eller potatisskalare. Vänd runt i ättikslagen och låt stå till servering
  3. Salta laxen och lägg i en inoljad ugnsform eller på smörpapper, eller på en aluminiumfoliebit om du grillar den.Häll över hoisinsåsen och strö på sesamfrön. Tillred mitt i ugnen eller på grillen över indirekt glöd. Laxen är klar vid en innertemperatur på 52°, efter ca 20 min. Servera med ris och gurksallad.

Tips

Det är lätt att variera hoisinsåsen med teriyakisås.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sten

2016-09-20

Laxmängden är väldigt liten, trots att vi inte är några storätare. Använde 400 g till 2 pers.

Cecilia

2016-09-16

Kommer definitivt göra igen, jättegott! Använde hoisinsås.

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(92)

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

(5)

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(5)