Tekakor med havre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Klassiska tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.

Liknande recept

Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(32)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Tekakor med havre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Klassiska tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.

Liknande recept

Spara recept

Morotsbullar

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Surdegsbröd grundrecept

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kalljästa hälsomuffins

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Brytbröd med frön

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Enkel cheesecake i glas

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(32)