För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tekakor med havre

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Klassiska tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.

Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(59)

Thainudlar med kycklingfärssås

(41)

Fruktbröd

(22)

Lingonmarmelad

(2)

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Frasig minipizza

(19)

Surdegsbröd grundrecept

(26)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl havrekli
  • 5 dl havredryck
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt

Tekakor med havre

Betyg (1-5):
3.82 (22 betyg)

Klassiska tekakor som smälter i munnen. Smör och ost är godast på!

Tillagningstid: 25 min + 1,5 timme att jäsa
Ugnstemperatur:250º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka havrekli i hälften av drycken till en lös gröt. Dela smöret i bitar och rör ner det i gröten tills det smält. Rör ner honung och salt.
  2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt resten av drycken och rör tills jästen lösts upp. Blanda ner i gröten och arbeta in mjölet, lite i taget. Knåda ihop och låt jäsa 1 timme under bakduk.
  3. Kavla ut till en platta, ca 1 cm tjock, på mjölad bänk. Stansa ut runda kakor, cirka 5 cm i diameter.
  4. Nagga med en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 min. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, 5–7 min. Låt kallna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liselott

2017-04-17

Blev samma för mig - följde receptet och fick ca 45 SMÅ FRALLOR. Dom var goda, men får göra lite efter eget huvud nästa gång.

Karl Axel

2016-10-22

Är 5 cm verkligen rätt mått, med denna storlek får man ca 40-50 stycken.

Liknande recept

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(59)

Thainudlar med kycklingfärssås

(41)

Fruktbröd

(22)

Lingonmarmelad

(2)

Kalljästa hälsomuffins

(45)

Frasig minipizza

(19)

Surdegsbröd grundrecept

(26)