Tekakor

Betyg (1-5):
3.22 (68 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk socker
  • 12.5 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  3. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  4. Dela degen och forma längder. Dela varje längd i bitar så att det totala antalet blir det som receptet avser. Forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Nagga kakorna med gaffel eller brödnagg.
  5. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-09-27

Dom blev jätte goda!!Enkelt och bra recept:)

Jessica

2013-01-31

Mycket gott =)

6 st
  • Ingredienser (6)
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 msk socker
  • 12.5 dl vetemjöl, gärna special
  • 1 tsk salt

Tekakor

Betyg (1-5):
3.22 (68 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt).
  2. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  3. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  4. Dela degen och forma längder. Dela varje längd i bitar så att det totala antalet blir det som receptet avser. Forma runda bullar. Kavla eller platta med handen ut dem till tunna runda kakor. Lägg dem på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Nagga kakorna med gaffel eller brödnagg.
  5. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°C. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-09-27

Dom blev jätte goda!!Enkelt och bra recept:)

Jessica

2013-01-31

Mycket gott =)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies