Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter + 30 minuter i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad

Gör så här

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.
  2. Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tarte- letter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Tips

Goda till både vardag och fest. Tänk på att tarteletter gräddas snabbt i ugnen – håll koll.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aaron

2014-10-19

Pajskalet var väldigt bra! Och ganska lätt att laga om man redan har dessa mjöl som behövs

13 st
  • Pajdeg:
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk havssalt
  • 3 msk kokosolja
  • 3 msk vatten, iskallt
  • Fyllning:
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk muskot, riven
  • 2 rosmarinkvistar, hackade blad
  • havssalt
  • svartpeppar
  • 1 fänkål, supertunt skivad

Tarteletter med fänkål och kokos

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 50 minuter + 30 minuter i kyl
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sikta ner mjölsorterna i en bunke. Tillsätt salt. Arbeta in kokosolja och vatten till en deg. Tillsätt extra vatten, 1–2 msk, om degen är smulig.
  2. Rulla degen till en boll, lägg i plastfolie i kylskåp 30 min.

Fyllning

  1. Vispa ihop kokosmjölk, ägg, muskot, rosmarin, salt och peppar. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tryck ut degen med fingrarna i ett jämnt lager i pajformen. om du gör 4 små tarte- letter delas degen först i 4 delar. Nagga pajskalet med gaffel. häll äggsmeten i pajskalet. Lägg i skivad fänkål. Grädda ca 35 min, tills pajen är spröd och gyllene.

Tips

Goda till både vardag och fest. Tänk på att tarteletter gräddas snabbt i ugnen – håll koll.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aaron

2014-10-19

Pajskalet var väldigt bra! Och ganska lätt att laga om man redan har dessa mjöl som behövs

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies