Tant harriets pepparkakor

Betyg (1-5):
3.49 (51 betyg)

Goda och välkryddade pepparkakor till glöggen. Enkla att baka och helt underbara!

Ugnstemperatur:200-225º
300 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 300 g smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl ljus eller mörk sirap
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen kryddnejlika
  • 2 tsk hel eller malen kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl vatten
  • 1.5 liter vetemjöl

Gör så här

  1. Rör fett, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna (stöt kardemumman i en mortel om den är hel) och bikarbonaten, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet. Använd gärna matberedare, men gör bara 1/2 sats i taget. Tillsätt då allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
  2. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst ett dygn.
  3. Ta fram en bit av degen i taget. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och kavla den tunt. Ta ut kakor med mått och lägg dem på kalla plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter. Förvara pepparkakorna i burkar med lock i rumsvärme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Britt

2016-11-22

Goda knapriga. Lätta att baka ut. Har gjort dessa pepparkakor varje år till advent sedan 2010 när jag hittade det i "Mer smak" Vi har fastnat för den riktiga pepparkakssmaken.

Anette

2015-11-18

Harriets pepparkakor har jag bakat varje år sen 1971. Bakar dessa kakor nu med mina barn-barn som är 2 år-11 år Pepparkakorna är lätta och baka ut och mycket smak på.

Inga-lill

2014-11-06

Så otroligt lättbakade och goda. Nu är det fjärde generationen som bakar även dessa i vår familj😀

Sofia

2013-12-05

God och lättarbetad deg. Dubblade alla kryddor (utom kardemumman som jag tripplade) vilket resulterade i en ännu godare deg. Ska dock testa och trippla allt till nästa år, de smakade inte så mycket när de väl var gräddade. Gör halv sats om du inte vill baka ihjäl dig...

Eva Sjöberg

2012-12-19

Hittade det här receptet i en gammal utgåva av Vår kokbok. Provade att göra halv sats. Det gick åt betydligt mer mjöl än angivet, annars var de som sagt lätta att baka ut, även att få gjort lite större figurer, pepparkaksgrisar och tuppar. Provade inte med större. Goda i smaken, men kryddnejlikan var inte så framträdande.

Gunilla Johansson

2011-12-21

Dessa pepparkakor är kanonlätta att baka ut. Släpper lätt på plåten. Istället för alla kryddor, tag en färdig pepparkakskryddpåse (går lika bra).

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Lussebullar med kesella

(21)

Kryddkaffe med skummigt täcke

(1)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Kokostårta

(22)

Chai-te med skummad mjölk

(28)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g smör
  • 5 dl socker
  • 1 dl ljus eller mörk sirap
  • 1 msk malen ingefära
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen kryddnejlika
  • 2 tsk hel eller malen kardemumma
  • 1 msk bikarbonat
  • 2 dl vatten
  • 1.5 liter vetemjöl

Tant harriets pepparkakor

Betyg (1-5):
3.49 (51 betyg)

Goda och välkryddade pepparkakor till glöggen. Enkla att baka och helt underbara!

Ugnstemperatur:200-225º
300 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör fett, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna (stöt kardemumman i en mortel om den är hel) och bikarbonaten, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet. Använd gärna matberedare, men gör bara 1/2 sats i taget. Tillsätt då allt från början, fettet kylskåpskallt och skuret i bitar.
  2. Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Låt degen ligga övertäckt i kylskåp minst ett dygn.
  3. Ta fram en bit av degen i taget. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och kavla den tunt. Ta ut kakor med mått och lägg dem på kalla plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen 4-5 minuter. Förvara pepparkakorna i burkar med lock i rumsvärme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Britt

2016-11-22

Goda knapriga. Lätta att baka ut. Har gjort dessa pepparkakor varje år till advent sedan 2010 när jag hittade det i "Mer smak" Vi har fastnat för den riktiga pepparkakssmaken.

Anette

2015-11-18

Harriets pepparkakor har jag bakat varje år sen 1971. Bakar dessa kakor nu med mina barn-barn som är 2 år-11 år Pepparkakorna är lätta och baka ut och mycket smak på.

Inga-lill

2014-11-06

Så otroligt lättbakade och goda. Nu är det fjärde generationen som bakar även dessa i vår familj😀

Sofia

2013-12-05

God och lättarbetad deg. Dubblade alla kryddor (utom kardemumman som jag tripplade) vilket resulterade i en ännu godare deg. Ska dock testa och trippla allt till nästa år, de smakade inte så mycket när de väl var gräddade. Gör halv sats om du inte vill baka ihjäl dig...

Eva Sjöberg

2012-12-19

Hittade det här receptet i en gammal utgåva av Vår kokbok. Provade att göra halv sats. Det gick åt betydligt mer mjöl än angivet, annars var de som sagt lätta att baka ut, även att få gjort lite större figurer, pepparkaksgrisar och tuppar. Provade inte med större. Goda i smaken, men kryddnejlikan var inte så framträdande.

Gunilla Johansson

2011-12-21

Dessa pepparkakor är kanonlätta att baka ut. Släpper lätt på plåten. Istället för alla kryddor, tag en färdig pepparkakskryddpåse (går lika bra).

Liknande recept

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

Varm chokladmjölk med kryddor

(0)

Lussebullar med kesella

(21)

Kryddkaffe med skummigt täcke

(1)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Kokostårta

(22)

Chai-te med skummad mjölk

(28)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies