Tandoorikyckling med ris

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

Tandoorikryddad yoghurtsås med kyckling i ugn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tandooripasta
  • 200 g isbergssallad
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .
  2. Lägg kycklinglårfiléerna ganska trångt i en ugnssäker form. Blanda yoghurt, vitlök och tandooripasta. Bred blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Servera med ris, sallad och citronklyftor

Servering

Servera med kokt ris smaksatt med kardemumma och smör, en sallad med majs, gurka och koriander. Avsluta med en klick yoghurt.

Tips

Gillar du när det hettar till? Ta lite extra tandooripasta eller hacka ner lite färsk chili. <br>Woka kycklingen i tandooripastan och rör ihop yoghurt, vitlök och koriander till en sås. Dippa och doppa - brukar vara poppis bland barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-02-24

Snabbt och enkelt att tillaga, vilket kan vara ett plus. I mitt tycke dock lite halvtråkigt resultat. Rätten hade behövt roligare tillbehör än lite isbergssallad och citronklyftor.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tandooripasta
  • 200 g isbergssallad
  • 0.5 citron, i klyftor

Tandoorikyckling med ris

Betyg (1-5):
3.23 (22 betyg)

Tandoorikryddad yoghurtsås med kyckling i ugn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .
  2. Lägg kycklinglårfiléerna ganska trångt i en ugnssäker form. Blanda yoghurt, vitlök och tandooripasta. Bred blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Servera med ris, sallad och citronklyftor

Servering

Servera med kokt ris smaksatt med kardemumma och smör, en sallad med majs, gurka och koriander. Avsluta med en klick yoghurt.

Tips

Gillar du när det hettar till? Ta lite extra tandooripasta eller hacka ner lite färsk chili. <br>Woka kycklingen i tandooripastan och rör ihop yoghurt, vitlök och koriander till en sås. Dippa och doppa - brukar vara poppis bland barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2016-02-24

Snabbt och enkelt att tillaga, vilket kan vara ett plus. I mitt tycke dock lite halvtråkigt resultat. Rätten hade behövt roligare tillbehör än lite isbergssallad och citronklyftor.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Bruschetta med kyckling

(8)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(19)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Matkassens caesarsallad

(30)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies