Tandoorikyckling med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tandoorikryddad yoghurtsås med kyckling i ugn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tandooripasta
  • 200 g isbergssallad
  • 0.5 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .
  2. Lägg kycklinglårfiléerna ganska trångt i en ugnssäker form. Blanda yoghurt, vitlök och tandooripasta. Bred blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Servera med ris, sallad och citronklyftor

Servering

Servera med kokt ris smaksatt med kardemumma och smör, en sallad med majs, gurka och koriander. Avsluta med en klick yoghurt.

Tips

Gillar du när det hettar till? Ta lite extra tandooripasta eller hacka ner lite färsk chili. <br>Woka kycklingen i tandooripastan och rör ihop yoghurt, vitlök och koriander till en sås. Dippa och doppa - brukar vara poppis bland barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-13

Jätte gott med citronen till!

Anna

2016-02-24

Snabbt och enkelt att tillaga, vilket kan vara ett plus. I mitt tycke dock lite halvtråkigt resultat. Rätten hade behövt roligare tillbehör än lite isbergssallad och citronklyftor.

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk tandooripasta
  • 200 g isbergssallad
  • 0.5 citron, i klyftor

Tandoorikyckling med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Tandoorikryddad yoghurtsås med kyckling i ugn.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .
  2. Lägg kycklinglårfiléerna ganska trångt i en ugnssäker form. Blanda yoghurt, vitlök och tandooripasta. Bred blandningen över kycklingen. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  3. Servera med ris, sallad och citronklyftor

Servering

Servera med kokt ris smaksatt med kardemumma och smör, en sallad med majs, gurka och koriander. Avsluta med en klick yoghurt.

Tips

Gillar du när det hettar till? Ta lite extra tandooripasta eller hacka ner lite färsk chili. <br>Woka kycklingen i tandooripastan och rör ihop yoghurt, vitlök och koriander till en sås. Dippa och doppa - brukar vara poppis bland barnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-13

Jätte gott med citronen till!

Anna

2016-02-24

Snabbt och enkelt att tillaga, vilket kan vara ett plus. I mitt tycke dock lite halvtråkigt resultat. Rätten hade behövt roligare tillbehör än lite isbergssallad och citronklyftor.

Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacogratäng - barnens bästa recept

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)