Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
3.86 (14 betyg)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Cashewnötstaco

(12)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Klassisk laxburgare

(2)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Snabb matjesgratäng

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
3.86 (14 betyg)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Köttbullar med chèvre

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Cashewnötstaco

(12)

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

(10)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Klassisk laxburgare

(2)

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

(0)

Snabb matjesgratäng

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies