Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
3.77 (13 betyg)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
3.77 (13 betyg)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(0)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(78)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies