
Tandoorikyckling i pitabröd med raita
Betyg (1-5):
En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.
Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g kyckling minutfilé
- 4 pitabröd
- Marinad:
- 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
- 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
- 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
- 1 tsk salt
- Raita:
- 2 tomater, tärnade
- 0.5 liten gurka, tärnad
- 1 kruka mynta, hackad
- 3 dl yoghurt 10%
- 1 tsk olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
- Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
- Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.
Servering
Servera gärna med citron.
Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.
Liknande recept
Tandoorikyckling i pitabröd med raita
Betyg (1-5):
En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.
Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
- Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
- Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.
Servering
Servera gärna med citron.
Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2017-04-20
Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cecilia
2017-04-20
Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.