Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kyckling minutfilé
  • 4 pitabröd
  • Marinad:
  • 1 påse tandoori chicken kryddmix (à 35 g)
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 tsk salt
  • Raita:
  • 2 tomater, tärnade
  • 0.5 liten gurka, tärnad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 tsk olivolja
  • salt och svartpeppar

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En härlig grillmiddag med smak av Indien. Tandoori, yoghurt och mynta passar verkligen ihop! Kyckling minutfilé är både snabbgrillad och god.

Tillagningstid: 20 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda tandoorikryddan med olja, limeskal, limesaft och salt. Vänd runt kycklingen i blandningen och låt marinera minst 15 min.
  2. Blanda alla ingredienser till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt, ca 3 min per sida. Kycklingen ska ha en innertemperatur på 68°.
  4. Värm pitabröden enligt anvisningen på förpackningen. Fyll dem med skivad kyckling och raita.

Servering

Servera gärna med citron.

Tips

Pressa gärna ner 1 vitlöksklyfta i raitan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-20

Mycket gott! Tog "vanlig"kycklingfilé som jag skar i cm tjocka strimlor innan jag marinerade dom.

Liknande recept

Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Burgare i pitabröd med ajvar och vitlökssås

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Blomkåls-Jansson

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(56)