Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Britta/Webbredaktionen

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?

Liknande recept

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(194)

Ädelostpasta med skinka och päron - Coop

(1)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)

Barnens bästa köttfärssås - Coop

(2)

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Britta/Webbredaktionen

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?

Liknande recept

Paolos pasta med köttbullar och mozzarella - Coop

(10)

Lotta Lundgren - Pestofrikadeller i tomatsås - Coop

(194)

Ädelostpasta med skinka och päron - Coop

(1)

Lady och Lufsenpasta - Coop

(14)

Barnens bästa köttfärssås - Coop

(2)

Viltköttbullar med lingon och senapssås - Coop

(7)

Tagliatelle med musslor och bacon - Coop

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping - Coop

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies