För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Checkbox Coop

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(18)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(19)

Köttbullesoppa

(10)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Bästa köttfärssoppan

(5)

Pasta med fläskfilé

(41)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g tagliatelle
  • 1 msk neutral olja
  • 300 g strimlad rökt skinka
  • 0.5 strimlad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 krm muskotnöt
  • 0.5 tsk salt

Tagliatelle med skinka och ärtor

Betyg (1-5):
3.53 (17 betyg)

Tagliatelle med krämig sås, ärtor och rökt skinka.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja. Stek skinka och purjolök i 2 minuter. Häll på grädde, mjölk och ärtor och låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och muskot.
  3. Vänd ner pastan i såsen och blanda ordentligt.

Tips

Glada barn, glada föräldrar. Toppa med riven ost och ketchup.<br/>För en smalare variant byt grädde mot mjölk. För en tjockare konsistens red av med majsena.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2015-01-17

Rev i lite lagrad ost. Blev bra.

Sara

2012-10-09

Vi körde med frusna haricot verts, funkade också. Speciellt eftersom jag inte gillar gröna ärtor. Bra vardagsmat!

Gullan

2012-07-05

I vår matkasse var det sockerärtskidor, ej frusna. Detta var ett superbra vardagsrecept.

Checkbox Coop

2012-07-03

Det ska vara frysta gröna ärtor.

Kjell Ferm

2012-07-02

Frysta gröna ärtor eller sockerärtor!?

Liknande recept

Pastasallad carbonara

(18)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(19)

Köttbullesoppa

(10)

Pasta med kyckling och bacon

(23)

Pasta med mustig bolognese

(7)

Bästa köttfärssoppan

(5)

Pasta med fläskfilé

(41)