Tacotårta på vegofärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (68 betyg)

Tacos i tårtvariant! En snabblagad och rolig rätt med tortillabröd, ost, majs och färs. Perfekt till fredagsmyset. Det här är barnens favorit!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • 198 g majs, avrunnen, på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 tortillabröd (medium)
  • 150 g riven ost, Tex mex

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs med majs, vitlök och spiskummin. Tillsätt krossade tomater, hälften av vattnet och salt. Låt puttra ca 8 min eller tills vätskan försvunnit något. Späd med mer vatten om färsen blir för torr.
  2. Varva tortillabröd med färs och riven ost i en pajform eller på plåt med bakplåtspapper. Avsluta med att täcka tårtan med färs och ost. Gratinera tårtan långt ner i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2020-10-01

Sofia: Här kommer ett recept från "Jävlig Gott" på vegansk smältostkräm som jag tycker är grym. VEGANSK SMÄLTOSTKRÄM 100 g Go Vegan veganost riven 2-3 msk havrefraiche 1/2 tsk färsk citronjuice (frivilligt) Salt och peppar (frivilligt) GÖR SÅ HÄR Det du ska göra är att blanda den rivna veganosten med havrefraiche, lite citronjucie, salt och peppar. Mixa den någorlunda slät, eller mosa med en gaffel. Detta gör att osten smälter jämnare i fraichen. Det räcker inte riktigt med att bara riva den för bäst resultat, då osten och fraichen då ändå smälter bredvid varandra snarare än ihop. Oroa dig inte för att bladningen luktar lite lustigt. Varken havrefraiche eller riven veganost luktar som bäst innan den har smält. Därefter blir det något helt annat! Citronjucien hjälper också till att neutralisera havresmaken lite.

Checkbox Coop

2020-09-08

Hej Sofia! Vi har inte provlagat den med veganost, men sök runt lite på nätet så hittar du nog någon som passar bra :) /Maja, redaktör

Sofia

2020-09-06

Hej! Har ni tips på bra veganost som alternativ? Som smälter och blir krämig i ugn. Många veganostar jag köpt blir bara torra vid gratinering🙂

Checkbox Coop

2020-08-28

Hej alla. Angående vattenmängden: Vi har provlagat det här receptet med vegofärs och det kan vara så att den drar åt sig mer vätska än till exempel köttfärs. Men känner ni att det blir för mycket vatten i såsen så tillsätt lite i taget tills du fått den konsistensen du vill ha. Mvh Maja, redaktör

Stefan

2020-07-15

Jag körde med bara 0,5dl vatten men 500g färs och det blev ok. Tillsatte lite tacokryddor också . 3dl vatten är alldeles för mycket. Ska det stå 0,3 kanske?

Anders

2020-03-14

Tog 1,5dl vatten och det funkade. Kan bero på vilken tomatsås man har. Serverade även med hackad gurka och tomater. Barnen gillade verkligen receptet.

Martina

2020-03-02

Jag använde bara 1 dl vatten, och det är gränsfall för mycket. Annars är receptet bra, blir en enkel och god middag. Serverades med sallad och tacosås.

Ulf

2020-02-22

3 dl vatten är för mycket, efter 10 minuters stormkokning är det soppa.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(68)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 300 g fryst vegofärs
  • 1 msk neutral olja
  • 198 g majs, avrunnen, på burk
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1.5 msk mald spiskummin
  • 400 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 tortillabröd (medium)
  • 150 g riven ost, Tex mex

Tacotårta på vegofärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (68 betyg)

Tacos i tårtvariant! En snabblagad och rolig rätt med tortillabröd, ost, majs och färs. Perfekt till fredagsmyset. Det här är barnens favorit!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek färs med majs, vitlök och spiskummin. Tillsätt krossade tomater, hälften av vattnet och salt. Låt puttra ca 8 min eller tills vätskan försvunnit något. Späd med mer vatten om färsen blir för torr.
  2. Varva tortillabröd med färs och riven ost i en pajform eller på plåt med bakplåtspapper. Avsluta med att täcka tårtan med färs och ost. Gratinera tårtan långt ner i ugnen ca 20 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åke

2020-10-01

Sofia: Här kommer ett recept från "Jävlig Gott" på vegansk smältostkräm som jag tycker är grym. VEGANSK SMÄLTOSTKRÄM 100 g Go Vegan veganost riven 2-3 msk havrefraiche 1/2 tsk färsk citronjuice (frivilligt) Salt och peppar (frivilligt) GÖR SÅ HÄR Det du ska göra är att blanda den rivna veganosten med havrefraiche, lite citronjucie, salt och peppar. Mixa den någorlunda slät, eller mosa med en gaffel. Detta gör att osten smälter jämnare i fraichen. Det räcker inte riktigt med att bara riva den för bäst resultat, då osten och fraichen då ändå smälter bredvid varandra snarare än ihop. Oroa dig inte för att bladningen luktar lite lustigt. Varken havrefraiche eller riven veganost luktar som bäst innan den har smält. Därefter blir det något helt annat! Citronjucien hjälper också till att neutralisera havresmaken lite.

Checkbox Coop

2020-09-08

Hej Sofia! Vi har inte provlagat den med veganost, men sök runt lite på nätet så hittar du nog någon som passar bra :) /Maja, redaktör

Sofia

2020-09-06

Hej! Har ni tips på bra veganost som alternativ? Som smälter och blir krämig i ugn. Många veganostar jag köpt blir bara torra vid gratinering🙂

Checkbox Coop

2020-08-28

Hej alla. Angående vattenmängden: Vi har provlagat det här receptet med vegofärs och det kan vara så att den drar åt sig mer vätska än till exempel köttfärs. Men känner ni att det blir för mycket vatten i såsen så tillsätt lite i taget tills du fått den konsistensen du vill ha. Mvh Maja, redaktör

Stefan

2020-07-15

Jag körde med bara 0,5dl vatten men 500g färs och det blev ok. Tillsatte lite tacokryddor också . 3dl vatten är alldeles för mycket. Ska det stå 0,3 kanske?

Anders

2020-03-14

Tog 1,5dl vatten och det funkade. Kan bero på vilken tomatsås man har. Serverade även med hackad gurka och tomater. Barnen gillade verkligen receptet.

Martina

2020-03-02

Jag använde bara 1 dl vatten, och det är gränsfall för mycket. Annars är receptet bra, blir en enkel och god middag. Serverades med sallad och tacosås.

Ulf

2020-02-22

3 dl vatten är för mycket, efter 10 minuters stormkokning är det soppa.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(155)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(68)