Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.19 (37 betyg)

En plåt full med smak och färg! Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 800 g sötpotatis
  • 400 g kokta svarta bönor, sköljda
  • 70 g naturella cashewnötter
  • Kryddmarinad
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön
  • guacamole
  • gräddfil
  • tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.
  3. Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aino

2019-03-22

Supergooooood

Susanne

2018-10-01

Denna rätt som både var enkel och riktigt god, kommer vi göra många gånger. Coop hade varken koriander eller salladslök. Tog min egenodlade persilja och gräslök. Blev jättegott.

Liknande recept

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

(36)

Krämig potatiscurry

(11)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g sötpotatis
  • 400 g kokta svarta bönor, sköljda
  • 70 g naturella cashewnötter
  • Kryddmarinad
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk neutral olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön
  • guacamole
  • gräddfil
  • tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.19 (37 betyg)

En plåt full med smak och färg! Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.
  3. Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aino

2019-03-22

Supergooooood

Susanne

2018-10-01

Denna rätt som både var enkel och riktigt god, kommer vi göra många gånger. Coop hade varken koriander eller salladslök. Tog min egenodlade persilja och gräslök. Blev jättegott.

Liknande recept

Cashewfrikadeller med chutneyyoghurt och potatis

(36)

Krämig potatiscurry

(11)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies