För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.08 (65 betyg)

2,4 kg CO2 ekv / portion

En plåt full med smak och färg! Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 400 g kokta svarta bönor, sköljda
  • 70 g naturella cashewnötter
  • 1 tsk salt
  • Kryddmarinad
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk neutral olja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl gräddfil
  • 380 g tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • guacamole

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.
  3. Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

Tips

Recept på guacamole hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Kristin. Vi ber om ursäkt för att guacamole inte stod. Vi har skrivit till det och du kan hitta goda recept här på coop.se. Mvh Maja, redaktör

Kristin

2020-08-12

Så gott (även som matlåda dagen efter). Saknar avokado på listan för ingredienser. När man som jag bara kikar på listan över ingredienser så missar man att skriva upp avokado. Ganska typiskt när man ska sätta igång med maten men så gott så värt en extra tur till affären!

Lisa

2020-04-15

Enkel att göra och supergod 👌🏻

Aino

2019-03-22

Supergooooood

Susanne

2018-10-01

Denna rätt som både var enkel och riktigt god, kommer vi göra många gånger. Coop hade varken koriander eller salladslök. Tog min egenodlade persilja och gräslök. Blev jättegott.

Liknande recept

Svarta bönbullar med mandel och koriander

(22)

Nyfikenbollar

(15)

Vegetarisk tacos med cashewfärs

(7)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g sötpotatis
  • 400 g kokta svarta bönor, sköljda
  • 70 g naturella cashewnötter
  • 1 tsk salt
  • Kryddmarinad
  • 1 msk sambal oelek
  • 3 msk neutral olja
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk mald spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • Till servering
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl gräddfil
  • 380 g tortillabröd
  • 1 lime, i klyftor
  • guacamole

Tacoplåt med sötpotatis, bönor och cashewnötter

Betyg (1-5):
4.08 (65 betyg)

2,4 kg CO2 ekv / portion

En plåt full med smak och färg! Recept ur kokboken plåtmat av Julia Tuvesson

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i ca 1 cm stora tärningar. Lägg potatis, bönor och grovhackade nötter på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda alla ingredienser till marinaden och vänd runt med allt på plåten. Bred ut ordentligt över hela plåten och salta. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, 20–30 min. Rör gärna om på plåten efter halva tiden.
  3. Strö salladslök, koriander och sesamfrön rätt på plåten över potatisen. Klicka på guacamole och gräddfil. Servera med varma tortillabröd och limeklyftor.

Tips

Recept på guacamole hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Kristin. Vi ber om ursäkt för att guacamole inte stod. Vi har skrivit till det och du kan hitta goda recept här på coop.se. Mvh Maja, redaktör

Kristin

2020-08-12

Så gott (även som matlåda dagen efter). Saknar avokado på listan för ingredienser. När man som jag bara kikar på listan över ingredienser så missar man att skriva upp avokado. Ganska typiskt när man ska sätta igång med maten men så gott så värt en extra tur till affären!

Lisa

2020-04-15

Enkel att göra och supergod 👌🏻

Aino

2019-03-22

Supergooooood

Susanne

2018-10-01

Denna rätt som både var enkel och riktigt god, kommer vi göra många gånger. Coop hade varken koriander eller salladslök. Tog min egenodlade persilja och gräslök. Blev jättegott.

Liknande recept

Svarta bönbullar med mandel och koriander

(22)

Nyfikenbollar

(15)

Vegetarisk tacos med cashewfärs

(7)