Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • Tacokrydda:
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 2 tunt skivade rödlökar

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in på kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnstålig gryta med lock, alternativt en ugnsform. Täck i så fall formen med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen ca 3 tim. Ta bort locket/foliet och öka ugnstemperaturen till 225°. Stek tills kycklingen fått fin färg ca 10 min.
  2. Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 min.
  3. Servera kycklingen med picklad rödlök, stekta majskolvar, tortillabröd, salsa, lime, koriander och avokado.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 stor kyckling (ca 1,5 kg)
  • Tacokrydda:
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • Picklad rödlök:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl ljummet vatten
  • 2 tunt skivade rödlökar

Tacokyckling med picklad rödlök

Betyg (1-5):
3.6 (5 betyg)

Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop kryddblandningen och gnid in på kycklingen. Lägg kycklingen i en ugnstålig gryta med lock, alternativt en ugnsform. Täck i så fall formen med aluminiumfolie. Stek mitt i ugnen ca 3 tim. Ta bort locket/foliet och öka ugnstemperaturen till 225°. Stek tills kycklingen fått fin färg ca 10 min.
  2. Blanda ättika, socker och vatten, rör tills sockret löst sig. Lägg i löken och låt stå i minst 30 min.
  3. Servera kycklingen med picklad rödlök, stekta majskolvar, tortillabröd, salsa, lime, koriander och avokado.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(38)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies