Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
  • 3 dl tacosås eller tacosalsa
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk pressad limesaft eller vinäger
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.

Snabbpicklad rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
  2. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Kycklingspett med hummus

(6)

Barnens kycklingpizza

(10)

Friterade kycklingben

(23)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Jerk chicken

(13)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
  • 3 dl tacosås eller tacosalsa
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk pressad limesaft eller vinäger
  • 2 krm salt

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.

Snabbpicklad rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
  2. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingben med ingefärsglaze

(3)

Kycklingspett med hummus

(6)

Barnens kycklingpizza

(10)

Friterade kycklingben

(23)

Juliga kycklingköttbullar

(1)

Salladsknyte med kycklingfärs och limesås

(6)

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

(3)

Jerk chicken

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies