
Tacobåtar med kycklingfärs
Betyg (1-5):
Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
- 2 tsk neutral olja
- 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
- 1 dl vatten
- 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
- 3 dl tacosås eller tacosalsa
- 3 dl gräddfil
- 1 kruka färsk koriander
- Snabbpicklad rödlök:
- 1 rödlök
- 1 msk strösocker
- 1 msk pressad limesaft eller vinäger
- 2 krm salt
Gör så här
- Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.
Snabbpicklad rödlök:
- Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
- Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.
Liknande recept
Tacobåtar med kycklingfärs
Betyg (1-5):
Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.
Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.
Snabbpicklad rödlök:
- Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
- Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!