Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
  • 3 dl tacosås eller tacosalsa
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk pressad limesaft eller vinäger

Gör så här

  1. Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.

Snabbpicklad rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
  2. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Laxtaco

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 400 g kycklingfärs, höns- eller nötfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 40 g fajita kryddmix eller taco kryddmix
  • 1 dl vatten
  • 8 tacoskal, mjuka eller hårda i båtform
  • 3 dl tacosås eller tacosalsa
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kruka färsk koriander
  • Snabbpicklad rödlök:
  • 1 rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk pressad limesaft eller vinäger

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Det här är rolig mat, det gillar barnen! Taco på ett nytt sätt, både med färs av kyckling och tacoskal formade som båtar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färsen i olja till ett smul, på hög värme under omrörning. Tillsätt kryddmixen, vatten och stek ytterligare några minuter.

Snabbpicklad rödlök:

  1. Skiva löken tunt, gärna på mandolin. Krama runt med socker och salt tills den börjar vätska sig. Tillsätt vinäger och låt stå och dra minst 5 min.
  2. Värm tacotubsen enligt anvisning på förpackningen. Servera med färsen, rödlöken, salsa, gräddfil och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Laxtaco

(7)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies