För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Tabbouleh

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

En klassisk persiljesallad från Libanon med bulgur, tomat, gurka och självklart - persilja. Perfekt på buffébordet eller som tillbehör till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tärnad paprika
  • 1 tärnad gurka
  • 3 tärnade tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 2.5 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Gör så här

  1. Koka bulguren i vatten enligt anvisning på förpackningen, men lägg buljongtärning och vitlök i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
  2. Blanda i grönsaker och kryddgrönt. Rör ner olja och citronsaft. Smaka av med salt.

Servering

Servera med bröd och eventuellt en klick naturell yoghurt. Passar också bra till grillat eller stekt nötkött och kryddiga korvar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-19

Denna sallad är jättegod och fräsch att äta till grillat. Blev omtyckt av alla på mitt grillparty

Britta/Webbredaktionen

2013-06-12

Det finns alltid varianter av recept, det här är en variant av tabbouleh.

Marie

2013-06-11

Jag har inte provat det här receptet men om det syftar på den libanesiska salladen som heter "Tabbouleh" så är hela receptet fel... Det är långt ifrån vad en riktig Tabbouleh har i sig.

Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(67)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Mandelcouscous

(2)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tärnad paprika
  • 1 tärnad gurka
  • 3 tärnade tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 2.5 msk olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft

Tabbouleh

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

En klassisk persiljesallad från Libanon med bulgur, tomat, gurka och självklart - persilja. Perfekt på buffébordet eller som tillbehör till grillat!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulguren i vatten enligt anvisning på förpackningen, men lägg buljongtärning och vitlök i vattnet. Låt bulguren kallna och rör den luftig.
  2. Blanda i grönsaker och kryddgrönt. Rör ner olja och citronsaft. Smaka av med salt.

Servering

Servera med bröd och eventuellt en klick naturell yoghurt. Passar också bra till grillat eller stekt nötkött och kryddiga korvar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2015-08-19

Denna sallad är jättegod och fräsch att äta till grillat. Blev omtyckt av alla på mitt grillparty

Britta/Webbredaktionen

2013-06-12

Det finns alltid varianter av recept, det här är en variant av tabbouleh.

Marie

2013-06-11

Jag har inte provat det här receptet men om det syftar på den libanesiska salladen som heter "Tabbouleh" så är hela receptet fel... Det är långt ifrån vad en riktig Tabbouleh har i sig.

Liknande recept

Couscoussallad med halloumi

(67)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Mandelcouscous

(2)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)