Syrlig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En krämig och smaskig sallad att ha till kryddstarka korvar. Passar fint på buffébordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl solroskärnor
  • 8 kokta kalla potatisar i tärningar
  • 400 g syrade gurkor i tärningar
  • 1.5 dl strimlad salladslök eller purjolök
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl hackad färsk örtkrydda, t ex persilja och oregano
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta solroskärnor på hög värme i en torr stekpanna och häll över potatisen i en skål. Blanda ned gurka, lök och olja. Salta och peppra. Blanda ner örtkryddorna. Låt gärna salladen stå ett tag innan servering och dra åt sig smakerna.

Servering

Servera exempelvis med några kryddiga korvar, till exempel bratwurst eller kabanoss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kabanoss med färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl solroskärnor
  • 8 kokta kalla potatisar i tärningar
  • 400 g syrade gurkor i tärningar
  • 1.5 dl strimlad salladslök eller purjolök
  • 0.5 dl neutral olja, t ex rapsolja
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl hackad färsk örtkrydda, t ex persilja och oregano
  • 0.5 tsk salt

Syrlig potatissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

En krämig och smaskig sallad att ha till kryddstarka korvar. Passar fint på buffébordet.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solroskärnor på hög värme i en torr stekpanna och häll över potatisen i en skål. Blanda ned gurka, lök och olja. Salta och peppra. Blanda ner örtkryddorna. Låt gärna salladen stå ett tag innan servering och dra åt sig smakerna.

Servering

Servera exempelvis med några kryddiga korvar, till exempel bratwurst eller kabanoss.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kabanoss med färskpotatissallad

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Zucchinigratäng med korv

Betyg
Betyg
(20)