Syrlig dillkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 75 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk + 4 msk smör
  • 3 morötter i stavar
  • 4 delade schalottenlökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl grovhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och stek kycklingbenen till fin färg.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnsform tillsammans med morötter och schalottenlök.
  3. Smält 4 msk smör i stekpannan och tillsätt ättika och socker. Låt smälta ihop och häll över kyckling, morötter och lök. Stek mitt i ugnen ca 45 min.
  4. Servera toppad med dill, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk + 4 msk smör
  • 3 morötter i stavar
  • 4 delade schalottenlökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl grovhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Syrlig dillkyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 75 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och stek kycklingbenen till fin färg.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnsform tillsammans med morötter och schalottenlök.
  3. Smält 4 msk smör i stekpannan och tillsätt ättika och socker. Låt smälta ihop och häll över kyckling, morötter och lök. Stek mitt i ugnen ca 45 min.
  4. Servera toppad med dill, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kokoskyckling från Kenya

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)