För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Syrlig dillkyckling

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 75 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk + 4 msk smör
  • 3 morötter i stavar
  • 4 delade schalottenlökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl grovhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och stek kycklingbenen till fin färg.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnsform tillsammans med morötter och schalottenlök.
  3. Smält 4 msk smör i stekpannan och tillsätt ättika och socker. Låt smälta ihop och häll över kyckling, morötter och lök. Stek mitt i ugnen ca 45 min.
  4. Servera toppad med dill, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Kerala curry-kyckling

(11)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk + 4 msk smör
  • 3 morötter i stavar
  • 4 delade schalottenlökar
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 dl grovhackad dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft

Syrlig dillkyckling

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Tillagningstid: 75 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och stek kycklingbenen till fin färg.
  2. Lägg över kycklingen i en ugnsform tillsammans med morötter och schalottenlök.
  3. Smält 4 msk smör i stekpannan och tillsätt ättika och socker. Låt smälta ihop och häll över kyckling, morötter och lök. Stek mitt i ugnen ca 45 min.
  4. Servera toppad med dill, finrivet citronskal (endast det gula) och citronsaft.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kycklingburgare med chiliaioli

(9)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Indonesisk kycklinggryta

(17)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(61)

Kerala curry-kyckling

(11)