Sydfransk fisksoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En slät och mustig soppa serverad med rouille - en gudomlig vitlöksmajonnäs smaksatt med saffran.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tärnad morot
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 2 tärnade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 300 g grytbitar av fisk
  • Rouille:
  • 1 röd paprika
  • 1 kokt och skalad potatis
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 2 dl rostade brödkrutonger
  • 1 msk färsk timjan, på kvist

Gör så här

  1. Koka upp fiskbuljong och vin i en gryta. Tillsätt grönsaker, saffran och timjan. Koka på svag värme tills grönsakerna är riktigt mjuka. Lägg i fisken och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Mixa soppan slät och servera med tillbehören.

Rouille

  1. Sätt ugnen på grill. Dela och kärna ur paprikan, lägg den med skalet uppåt i en ugnsform och sätt in den i övre delen av ugnen och grilla tills skalet börjar bubbla och svartna. Låt svalna och dra av skalet.
  2. Lägg paprika, potatis, vitlök och äggula i en matberedare och kör snabbt till en massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med parmesan, rostade krutonger och några kvistar timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blinier

(54)

Spicy tuna roll

(19)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Gravad lax

(21)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Smörrebröd makrill, kapris och ättiksgurka

(0)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 liter fiskbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 tärnad morot
  • 1 tunt skivad fänkål
  • 2 tärnade tomater
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 1 tsk timjan
  • 300 g grytbitar av fisk
  • Rouille:
  • 1 röd paprika
  • 1 kokt och skalad potatis
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 krm kajennpeppar
  • Till servering:
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 2 dl rostade brödkrutonger
  • 1 msk färsk timjan, på kvist

Sydfransk fisksoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

En slät och mustig soppa serverad med rouille - en gudomlig vitlöksmajonnäs smaksatt med saffran.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:250-275º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp fiskbuljong och vin i en gryta. Tillsätt grönsaker, saffran och timjan. Koka på svag värme tills grönsakerna är riktigt mjuka. Lägg i fisken och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt. Mixa soppan slät och servera med tillbehören.

Rouille

  1. Sätt ugnen på grill. Dela och kärna ur paprikan, lägg den med skalet uppåt i en ugnsform och sätt in den i övre delen av ugnen och grilla tills skalet börjar bubbla och svartna. Låt svalna och dra av skalet.
  2. Lägg paprika, potatis, vitlök och äggula i en matberedare och kör snabbt till en massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen går. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med parmesan, rostade krutonger och några kvistar timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blinier

(54)

Spicy tuna roll

(19)

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Gravad lax

(21)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Smörrebröd makrill, kapris och ättiksgurka

(0)

Gravad röding

(22)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies