Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg (1-5):
3.11 (18 betyg)

Ljuvligt god soppa med smak av rosmarin och ingefära.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 0.5 citron
  • 400 g svartrötter, ca 6 stycken
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 liter hönsbuljong (vatten + tärning)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ev några rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Pressa en halv citron i en bunke med vatten, som ska täcka svartrötterna så att de inte mörknar. Skala svartrötterna med en potatisskalare. Skär dem i småbitar och lägg ner i citronvattnet vartefter.
  2. Stek lök och svartrot i smör i en kastrull några minuter under omrörning utan att det tar färg.
  3. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i cirka 30 minuter tills svartrötterna är mjuka.
  4. Tillsätt ingefära och mixa soppan slät. Blanda i grädde och smaka av med peppar och citronsaft. Garnera eventuellt med färsk rosmarin vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2014-11-17

Helt okej soppa, men den smakade mest rosmarin. Lite vattnig konsistens.

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Saffranssoppa med gremolata

(20)

Gnocchi med soltorkade tomater

(8)

Jordnötsplättar

(3)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Krassesoppa

(0)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 citron
  • 400 g svartrötter, ca 6 stycken
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 liter hönsbuljong (vatten + tärning)
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 dl vispgrädde
  • svartpeppar ur kvarn
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ev några rosmarinkvistar

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

Betyg (1-5):
3.11 (18 betyg)

Ljuvligt god soppa med smak av rosmarin och ingefära.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pressa en halv citron i en bunke med vatten, som ska täcka svartrötterna så att de inte mörknar. Skala svartrötterna med en potatisskalare. Skär dem i småbitar och lägg ner i citronvattnet vartefter.
  2. Stek lök och svartrot i smör i en kastrull några minuter under omrörning utan att det tar färg.
  3. Tillsätt buljongen och rosmarin. Låt sjuda i cirka 30 minuter tills svartrötterna är mjuka.
  4. Tillsätt ingefära och mixa soppan slät. Blanda i grädde och smaka av med peppar och citronsaft. Garnera eventuellt med färsk rosmarin vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefin

2014-11-17

Helt okej soppa, men den smakade mest rosmarin. Lite vattnig konsistens.

Liknande recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

(9)

Saffranssoppa med gremolata

(20)

Gnocchi med soltorkade tomater

(8)

Jordnötsplättar

(3)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

Krassesoppa

(0)

Rostad tomatsoppa med tortellini

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies