Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig soppa av svartkål som toppas med ett pocherat ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g svartkål eller grönkål
  • 300 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns-
  • 1.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 4 ägg (till pochering) + ättikssprit (12 %)
  • 200 g räkor med skal, gärna rökta
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skär loss bladen från de tjocka stjälkarna på svartkålen. Skala och tärna potatisen. Värm upp olja i en kastrull och fräs lök ochvitlök. Tillsätt kålblad och potatis och stek lite till under omrörning.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna.Låt soppan sjuda ca 20 min. Mixa slät med mixerstav och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

Pocherade ägg:

  1. Koka upp en stor kastrull med 2 liter saltat vatten. Häll i 2–3 tsk ättiksprit. Rör runt med en sked så det blir envirvel. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp ner det i virveln (precis ovanför ytan). Låt ägget sjuda ca 30 sekunder och häll ner ytterligare ett ägg. Lyft upp äggen med hålslev efter3–4 min och lägg på en tallrik. Gör likadant med de andra äggen.
  2. Servera soppan med pocherat ägg, skaladeräkor och klippt krasse.

Tips

Rökt lax i strimlor är också gott i stället för räkorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Elisabeth

2019-11-22

Jätte god mycket smak.

Elina

2018-03-04

Jättegod soppa! Vi hade rökta räkor till men enligt mig hade nog bacon varit ypperligt gott till! Pocherade ägg var första och sista gången för mig...Jag föredrar nog stekta eller hårdkokta ägg, men soppan blev så god att 4 portioner räckte bara till 2, haha!

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g svartkål eller grönkål
  • 300 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns-
  • 1.5 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 4 ägg (till pochering) + ättikssprit (12 %)
  • 200 g räkor med skal, gärna rökta
  • 0.5 ask smörgåskrasse

Svartkålssoppa med pocherat ägg och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Krämig soppa av svartkål som toppas med ett pocherat ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär loss bladen från de tjocka stjälkarna på svartkålen. Skala och tärna potatisen. Värm upp olja i en kastrull och fräs lök ochvitlök. Tillsätt kålblad och potatis och stek lite till under omrörning.
  2. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna.Låt soppan sjuda ca 20 min. Mixa slät med mixerstav och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.

Pocherade ägg:

  1. Koka upp en stor kastrull med 2 liter saltat vatten. Häll i 2–3 tsk ättiksprit. Rör runt med en sked så det blir envirvel. Knäck ett ägg i en kopp och stjälp ner det i virveln (precis ovanför ytan). Låt ägget sjuda ca 30 sekunder och häll ner ytterligare ett ägg. Lyft upp äggen med hålslev efter3–4 min och lägg på en tallrik. Gör likadant med de andra äggen.
  2. Servera soppan med pocherat ägg, skaladeräkor och klippt krasse.

Tips

Rökt lax i strimlor är också gott i stället för räkorna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger Elisabeth

2019-11-22

Jätte god mycket smak.

Elina

2018-03-04

Jättegod soppa! Vi hade rökta räkor till men enligt mig hade nog bacon varit ypperligt gott till! Pocherade ägg var första och sista gången för mig...Jag föredrar nog stekta eller hårdkokta ägg, men soppan blev så god att 4 portioner räckte bara till 2, haha!