Svarta bönbullar med gräddsky och lingon

Betyg (1-5):
4.04 (27 betyg)

Vegetariska bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 6 dl kokta svarta bönor, mosade (2 burkar)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Gräddsky
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop alla ingredienserna till bönbullarna till en jämn smet. Forma till små runda bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3-5 min. Lyft ur bönbullarna och häll vatten, havregrädde, fond och soja i pannan. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2018-04-17

Jag får hem för lite av bönorna, hur beräknas det egentligen? Det händer mig hela tiden när jag skall göra bollar på bönor eller kikärtor eller ärtor. Får bara hem 2mini förpackningar ca 2dl. Kan ni se över detta?

Andreas

2018-03-28

Superbra konsistens!

Josefine

2018-01-16

Denna rätt gillade vi :) Enkelt att forma bullar av smeten. Goda smakkombinationer.

Therese

2017-11-20

Använde röd lök istället för gul och lite mindre lök än angiven mängd. Tack för ett bra recept.

Ulf

2016-12-05

Jättebra recept!!! Gick hem bra hos 8-åringen.

Liknande recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 6 dl kokta svarta bönor, mosade (2 burkar)
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk potatismjöl
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Gräddsky
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl Havregrädde
  • 0.5 msk grönsaksfond
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Svarta bönbullar med gräddsky och lingon

Betyg (1-5):
4.04 (27 betyg)

Vegetariska bönbullar med klassiska tillbehör

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop alla ingredienserna till bönbullarna till en jämn smet. Forma till små runda bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek 3-5 min. Lyft ur bönbullarna och häll vatten, havregrädde, fond och soja i pannan. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kamilla

2018-04-17

Jag får hem för lite av bönorna, hur beräknas det egentligen? Det händer mig hela tiden när jag skall göra bollar på bönor eller kikärtor eller ärtor. Får bara hem 2mini förpackningar ca 2dl. Kan ni se över detta?

Andreas

2018-03-28

Superbra konsistens!

Josefine

2018-01-16

Denna rätt gillade vi :) Enkelt att forma bullar av smeten. Goda smakkombinationer.

Therese

2017-11-20

Använde röd lök istället för gul och lite mindre lök än angiven mängd. Tack för ett bra recept.

Ulf

2016-12-05

Jättebra recept!!! Gick hem bra hos 8-åringen.

Liknande recept

Svampbiffar med gräddsås och lingon

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies