För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Matig och raffinerad vegetarisk risotto med svart råris..

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vanligt råris eller svart råris
  • 2 knippen sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl tinade frysta majskorn
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finstrimlad blekselleristjälk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 25 g smör
  • 80 g finriven parmesan
  • 1 krm salt
  • Persiljerippel:
  • 0.5 dl persilja
  • 40 g finriven parmesan
  • 0.75 dl olivolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i 1 cm tjocka bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen i några minuter, salta och peppra. Sparrisen ska få färg men fortfarande vara krispig. Lägg åt sidan. Stek majsen i samma panna tills de är gyllene.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och selleri tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 8 min.

Persiljerippel

  1. Finhacka persilja och blanda med parmesan och olivolja, mixa ev slät med en stavmixer. Rör ner riset i buljongen. Låt nästan all vätska koka in på låg temp.
  2. Tillsätt smör och parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar. Vänd ner det mesta av sparrisen och majs. Häll upp på ett serveringsfat och toppa med resterande sparris. Ringla över persiljeripplet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2014-08-24

Den här risotton är riktigt riktigt god. Den har blivit en favorit inte bara i familjen utan för alla jag har bjudit den på. Bra för den som inte gillar den kompakta risotton som vanligen serveras. Den här är luftigare. Jag brukar hotta upp den med lite färsk chili.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Japansk färs- och kålpanna

(10)

Fyllda auberginer

(24)

Kasslergratäng med ris

(6)

Stekt ris med lax och paprika

(22)

Garam masala kyckling

(37)

Indiskt kryddris

(18)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 3 dl vanligt råris eller svart råris
  • 2 knippen sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl tinade frysta majskorn
  • 3 msk olivolja
  • 1 finhackad rödlök
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finstrimlad blekselleristjälk
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 25 g smör
  • 80 g finriven parmesan
  • 1 krm salt
  • Persiljerippel:
  • 0.5 dl persilja
  • 40 g finriven parmesan
  • 0.75 dl olivolja

Svart rårisrisotto med sparris och persiljeripppel

Betyg (1-5):
2.83 (6 betyg)

Matig och raffinerad vegetarisk risotto med svart råris..

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i 1 cm tjocka bitar.
  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen i några minuter, salta och peppra. Sparrisen ska få färg men fortfarande vara krispig. Lägg åt sidan. Stek majsen i samma panna tills de är gyllene.
  3. Hetta upp olja i en kastrull och stek lök, vitlök och selleri tills de mjuknat utan att få färg. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp och låt sjuda i 8 min.

Persiljerippel

  1. Finhacka persilja och blanda med parmesan och olivolja, mixa ev slät med en stavmixer. Rör ner riset i buljongen. Låt nästan all vätska koka in på låg temp.
  2. Tillsätt smör och parmesan. Rör om och smaka av med salt och peppar. Vänd ner det mesta av sparrisen och majs. Häll upp på ett serveringsfat och toppa med resterande sparris. Ringla över persiljeripplet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2014-08-24

Den här risotton är riktigt riktigt god. Den har blivit en favorit inte bara i familjen utan för alla jag har bjudit den på. Bra för den som inte gillar den kompakta risotton som vanligen serveras. Den här är luftigare. Jag brukar hotta upp den med lite färsk chili.

Liknande recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(7)

Japansk färs- och kålpanna

(10)

Fyllda auberginer

(24)

Kasslergratäng med ris

(6)

Stekt ris med lax och paprika

(22)

Garam masala kyckling

(37)

Indiskt kryddris

(18)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)