Svamptoast med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • Parmesankräm
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost

Gör så här

  1. Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
  2. Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt och svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 0.5 dl finhackad färsk persilja
  • Parmesankräm
  • 25 g smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven parmesanost

Svamptoast med parmesankräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Stekta surdegsbröd, brynt smör, crème fraiche, parmesan och stekta champinjoner, blir en perfekt förättsmacka.

Tillagningstid: 20 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn smör i en kastrull tills det doftar nötigt och slutat skumma. Låt svalna något.
  2. Blanda med crème fraiche och parmesan. Skiva svampen och stek till fin färg i smör. Tillsätt vitlöken och krydda med salt och peppar.
  3. Rosta eller stek brödskivorna i olja. Bred på ostkrämen och lägg på svamparna. Toppa med persilja och dra ett extra varv med pepparkvarnen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gratinerade champinjoner med parmesan och salsiccia

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Crostini med bönkräm och svamp

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kantarelltoast med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Medelhavsinspirerad tapas

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Gratinerade musslor och svampar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kantarelltoast med parmesan

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)