Svamprulle med chevre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör till plåten
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 400 g kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • 150 g chèvre
  • 2 dl riven ost
  • salt

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält smör i en kastrull, häll ner grädde och mjölk. Ta från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Häll på mjölkblandningen.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta och peppra. Vänd ner äggvitorna. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 20 min.

Fyllning

  1. Värm smör i en stekpanna. Stek svamp och lök ca 6 min. Salta och peppra.
  2. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd den. Dra av det övre pappret. Fördela svamp, timjan och chèvre, rulla ihop från långsidan och strö över riven ost.
  3. Ställ in i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bibimbap

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 25 g smör till plåten
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 400 g kantareller
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk hackad timjan
  • svartpeppar
  • 150 g chèvre
  • 2 dl riven ost
  • salt

Svamprulle med chevre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapper och lägg det i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält smör i en kastrull, häll ner grädde och mjölk. Ta från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Häll på mjölkblandningen.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta och peppra. Vänd ner äggvitorna. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 20 min.

Fyllning

  1. Värm smör i en stekpanna. Stek svamp och lök ca 6 min. Salta och peppra.
  2. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd den. Dra av det övre pappret. Fördela svamp, timjan och chèvre, rulla ihop från långsidan och strö över riven ost.
  3. Ställ in i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmesan- och örtpaj med syltade kantareller

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bibimbap

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kantarellstuvning

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Öppen svampomelett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Svampomelett med kall rökt skinka och rucola

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ramen med salladskål och champinjoner

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Buljongsoppa med shiitakesvamp och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(6)